Керівник департаменту АПР Львівської ОВА Людмила Гончаренко провела 25 вересня цікаву і захоплюючу івент-лекцію для здобувачів ОС «Магістр» спеціальності «Підприємництво та торгівля». Тематика, підібрана з врахуванням освітнього контенту дисциплін «Стратегія підприємницької діяльності» та «Організація агробізнесу», торкалась стану, проблем та пріоритетів розвитку підприємництва в аграрному секторі Львівщини. Детальний аналіз нормативної бази, порівняння національних та регіональних пріоритетів, механізмів економічної підтримки створили атмосферу зацікавлення. Фінансова та економічна результативність, секторальні проблеми, інструментарій активізації бізнесу пробудили в аудиторії живу дискусію. Вона торкалась оцінки перспективності бізнесів, пов’язаних із рибництвом та аквакультурою, розвитку молочного скотарства. Здобувач Ярослав Порада зацікавився особливостями торгівлі круп’яними культурами, зокрема крос-операціями. Здобувач Тарас Сусукайло запитав про проникнення інформаційних технологій у аграрну сферу.
Цікаві приклади розвитку сільськогосподарського підприємництва в області, та ще й на прикладі наукових досліджень кафедри, навели проф. Юрій Губені, доценти Наталія Райтер та Володимир Крупа.
Перед підведенням підсумків івент-лекції від імені здобувачів слова подяки висловив староста групи ПТ-51 Сергій Крехтяк. Кафедра, зібравшись після лекції на її обговорення, однозначно позитивно оцінила багатолітню співпрацю із Департаментом АПР та теперішнім керівником, надійним стейкхолдером Людмилою Гончаренко. Сторонній фаховий погляд на систему навчання, освітню програму, методичні розробки є важливим для академічного розвитку. Кафедра уважно прислухається до запитів здобувачів освіти, майбутніх роботодавців та запитів бізнес-середовища. В цьому запорука розвитку освітньої програми «Підприємництво та торгівля».