16 листопада 2023 року на факультеті агротехнологій та екології Львівського національного університету природокористування був проведений День відкритих дверей. За ініціативою Львівської обласної Малої академії наук (МАН) до заходу долучилися вчителі та школярі загальноосвітніх закладів, зокрема Дублянського опорного ліцею імені Героя України Анатолія Жаловаги, Зубрянського закладу загальної середньої освіти І-III ступенів. Жирівської гімназії імені Слуги Божого М. Галана ЧНІ, КЗССР «Ліцей імені Героя України Миколи Паньківа», Милятичівського ліцею Солонківської сільської ради, Давидівського ліцею ім. Т.Г. Шевченка.
Декан факультету агротехнологій та екології, доцент Володимир Бальковський ознайомив учасників заходу зі структурою університету та факультету, а також з освітньо-професійними програмами зі спеціальностей факультету, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти. Учасники мали змогу ознайомитися з роботою наукових гуртків при кафедрах факультету, оглянути матеріально-технічну базу навчальних лабораторій, відвідати музеї факультету та університету. Школярі цікавилися перевагами навчання в ЛНУП, можливостями міжнародного стажування та перспективами подальшого працевлаштування.

Методист відділення хімії та біології Львівської обласної МАН Ірена Довжна ознайомила учнів з можливостями дослідницької роботи в гуртках МАН, оголосивши, що на базі Львівського національного університету природокористування в рамках співпраці з Львівською обласною Малою академією наук розпочинають роботу наукові гуртки для школярів «Агрономія» і «Селекція та генетика» під керівництвом викладачів факультету агротехнологій та екології.
Керівники цих наукових гуртків доцент Ольга Литвин та професор Петро Завірюха ознайомили учнів з програмами роботи гуртків, а також запропонували теми для розробки учнівських наукових проєктів під керівництвом викладачів факультету, наголосивши, що в університеті навчання здійснюється в сучасних лабораторіях, де студенти мають змогу набути практичні навички, щоб бути конкурентоздатними на сучасному ринку праці.
Школярі відвідали Музей Степана Бандери, Природничий зоологічний музей, Музей ґрунтів, Музей кормів, ознайомилися з роботою Навчально-наукової біотехнологічної лабораторії, Навчально-наукової лабораторії селекції, сортознавства та насінництва сільськогосподарських культур, навчальними лабораторіями гербології, фітопатології, ентомології, геології та мінералогії, овочівництва й плодівництва.