На факультеті механіки та енергетики Львівського національного аграрного університету 23-24 вересня 2020 р. у рамках XXІ Міжнародного науково-практичного форуму «Теорія і практика розвитку агропромислового комплексу та сільських територій» відбулися дві Міжнародні науково-практичні конференції: «Техніка й технології агропромислового виробництва» (голова – професор С.Й. Ковалишин, секретар – доцент І.М. Городецький) і «Розвиток енергетичних систем в агропромисловому комплексі» (голова – професор О.С. Калахан, секретар – доцент С.М. Хімка). У зв’язку з епідемічною ситуацією конференції відбувалися в онлайн-режимі на платформі Zoom.

У програмі Міжнародної науково-практичної конференції «Техніка й технології агропромислового виробництва» було 73 доповіді, а «Розвиток енергетичних систем в агропромисловому комплексі» – 31 доповідь.

Зокрема, серед закордонних доповідачів – професор Ґіресунського університету Мюкрімін Гюней (Туреччина), професор Сільськогосподарського університету у Нітрі Павол Фіндура (Словаччина), професор Роберт Каснер і докторка Вероніка Крушельницька з Природничо-технологічного університету у Бидгощі (Польща), професор Краківського аграрного університету Томаш Друждж (Польща), а також науковці з Русенського університету ім. А.Канчева (Болгарія), Варшавського університету природокористування і наук про життя, Люблінського технологічного університету, Познанської політехніки, Ченстоховської політехніки, Вроцлавського університету природокористування і наук про життя, Вроцлавського економічного університету (Польща) та багато інших. Українську науку представляли вчені з усіх кафедр факультету механіки та енергетики Львівського національного аграрного університету, а також з Національного наукового центру «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства», Фізико-механічного інституту НАН України, Національного університету «Львівська політехніка», Національного університету біоресурсів та природокористування, Вінницького національного аграрного університету, Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. Петра Василенка, Луцького національного технічного університету, Таврійського державного агротехнологічного університету ім. Дмитра Моторного та ін.

За результатами наукових дискусій прийняті ухвали конференцій, які будуть відображені в управлінні науково-дослідною роботою факультету, що сприятиме спільній науковій діяльності українських й закордонних науковців, виконанню проєктів, впровадженню результатів досліджень у навчальний процес і практику.