Запрошуючи І.Г. Стукальця на роботу на посаду асистента кафедри машинобудування, декан факультету запитав, яка професія йому до душі. Він відповів: «Навчати студентів». Тепер через призму часу можемо з упевненістю сказати, що сьогодні його бажання здійснюється сповна.
Завжди якісно, на достатньому рівні проводить заняття з дисципліни «Нарисна геометрія, інженерна та комп’ютерна графіка», значна частина яких передбачає використання середовища SolidWorks. Дана дисципліна є однією з кращих за наповненням навчальним контентом на платформі Moodle. Створив власний канал в YouTube, де розміщує відеолекції з комп’ютерного моделювання. Забезпечує отримання студентами тих знань і практичних навичок, які дозволяють їм проходити конкурсні відбори на інженерні посади в сучасні машинобудівні підприємства. Все це характеризує І.Г. Стукальця як висококласного педагога, новатора в багатьох питаннях.
Підтвердженням його високих професійних якостей є сьогоднішня відкрита лекція, яку він провів бездоганно, з використанням сучасних інтерактивних методів, елементи якої доцільно використовувати у викладацькій роботі іншим викладачам.