Військове вторгнення росії завдає потужного удару економіці країни та величезних збитків енергетичній інфраструктурі. Саме цим питанням було присвячено круглий стіл «Зміцнення енергетичної безпеки країни та відновлення економіки в повоєнний час», який відбувся 14 грудня 2022 р. Організатором даного заходу виступила кафедра економіки за участю кафедри енергетики.
Завідувач кафедри економіки, професор Георгій Черевко відзначив, що економіка України в умовах війни зазнала значних втрат, і запропонував власне бачення стратегії післявоєнного відновлення економіки, яка зможе забезпечити поступовий вихід країни із кризи. Крім того, звернув увагу на важливість збереження людського капіталу, який є основою України. В обговоренні важливих проблем адаптації та відбудови національної економіки взяли участь в.о. професора Ірина Черевко, доценти Ганна Сиротюк, Світлана Яців, Зіновій Березівський, Кароліна Руліцька, Орися Василина.
Проблеми енергетичної безпеки як складової національної безпеки країни окреслив у своєму виступі завідувач кафедри енергетики, доцент Сергій Сиротюк. Він зауважив, що енергетична безпека відіграє важливу роль у забезпеченні економічного функціонування держави та є невід’ємною складовою якості життя населення. Також акцентував увагу на необхідності розширення доступу споживача до чистої енергії. Активно долучилися до дискусії стосовно проблем енергетичної безпеки доцент Михайло Бабич, в.о. доцента Ігор Стукалець, ст. викладач Роман Шеремета.
Активну участь в обговоренні актуальних проблем економіки та енергетики взяли здобувачі вищої освіти спеціальності 051 «Економіка».
Дякуємо учасникам круглого столу за активну участь! Дякуємо ЗСУ за можливість проводити такого плану заходи, віримо в нашу перемогу! Все буде Україна!