25-26 лютого, за ініціативи Центру Академічного Душпастирства, відбулась поїздка захоплюючими та визначними місцями Франківщини, яка була спрямована на культурне піднесення духовного життя студентства.

Протягом двох днів студенти ЛНАУ на чолі з капеланом о. Іваном Венгрином відвідали багато цікавих місць, зокрема монастир Успіння Матері Божої чину Святого Василія Великого, що знаходиться в с. Погоня і є відпустовим місцем, яке залишає в душі кожного, хто тут побував, незабутні враження, очищує душу і тіло водою із цілющого джерела, що славиться чудодійними властивостями, дає змогу пройти хресну дорогу, звільнитись від тягаря турбот та рутини повсякденного життя. Монахи радо і щиро зустріли студентів, провели надзвичайно цікаву та пізнавальну екскурсію святинями обителі. На завершення екскурсії капелан о. Іван зі студентами помолились молебень до Пресвятої Богородиці перед чудотворною Погінською іконою Матері Божої.

Цього ж дня студенти мали змогу подивитись на архітектуру та відвідати визначні місця мальовничого Івано-Франківська: як храми, так і культурні пам’ятки міста.

Опісля екскурсії Івано-Франківськом вирушили у Василіанський монастир Преображення Господнього, який знаходиться у селі Гошів, що на Ясній Горі. Недільний ранок почався зі служби, після якої відбулась екскурсія місцями обителі, яка вважається однією із найвеличніших релігійних та історико-архітектурних святинь Західної України.

Поїздка принесла море емоцій, хорошого настрою, багато нових вражень та духовно збагатила кожного.