Молитвою за мир в Україні, за усіх бійців, що борються за цілісність та єдність держави розпочався 18 лютого 2015 року благодійний концерт «Прощання з колядою».

Капелан університету отець Іван закликав студентів та викладачів молитися, бо саме молитва і віра є найбільшими оберегами для нас і нашої країни. Усі присутні дякували Богові за кожен прожитий день, за усі ласки Його і щедроти, за тих, хто пішов на велику жертву – віддав своє життя за наше майбутнє, дякували за тих, хто сьогодні захищає Україну.

У ці лютневі дні переплелися різні почуття: журба і радість, біль втрати і віра в майбутнє, прощання з колядою і готовність до пожертви. Тому перед початком дійства глядачі хвилиною мовчання пом’янули героїв Небесної Сотні, річницю загибелі якої вшановує Україна, пом’янули ректора Михайла Тимофійовича Гончара, який майже 30 років очолював Львівський сільськогосподарський інститут і завдяки своїй плідній праці ввійшов в історію нашого університету.

Духовний гімн «Боже Великий, Єдиний» у виконанні Народної хорової капели «Джерела Розточчя» скріпив віру студентства у мирне майбутнє України. Понад 10 авторських та народних колядок і щедрівок прозвучали у майстерному виконанні капели під керівництвом Марії Дребот та Марії Мандзак. Поетичний колаж різдвяних поезій дарували глядачам Іванна Клевчук (студентка факультету агротехнологій та екології), Віра Проць та Олег Гнатів (студенти факультету механіки та енергетики).

Багато синів, батьків не повернулись цього року до святого столу на Різдвяну вечерю. Нове покоління мужніх героїв, що пішли на смерть за свою державу, за нас, за Україну, увійшли в сумну історію. Не одна мати, як біблійна Рахиль, оплакувала вбитих синів, які стали Небесними ангелами.

Тому так вразили глядачів коляди «Не плач, Рахиле» в обробці отця Віктора Матюка та «У неділю рано», муз. Миколи Колесси. Автентична коляда «Нова радість» із Житомирщини у виконанні Яни Крачковської (студентки економічного факультету) та Народного ансамблю «Троїсті музики» додала впевненості у перемозі добра над злом.

Щира подяка Народній хоровій капелі «Джерела Розточчя» та усім глядачам, що були присутні у актовій залі, за спільну молитву, коляду та благодійні внески на допомогу нашим бійцям.