Лопотич Наталія Ярославівна

У 2008 році закінчила біологічний факультет Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка за спеціальністю «Педагогіка і методика середньої освіти. Біологія» та здобула кваліфікацію магістра педагогічної освіти, викладача біології.

Кандидат сільськогосподарських наук з 2015 року.

Вчене звання доцента кафедри екології зі спеціальності «Екологія» присвоєно у 2020 році.

Призначена на посаду доцента кафедри екології у 2020 р.

Стаж науково-педагогічної роботи у закладах вищої освіти – 18 років, у тому числі у даному закладі – 13 років.

Основні навчальні курси, які веде викладач: «Природоохоронні системи», «Технології захисту лісових ресурсів», «Системний аналіз якості навколишнього середовища», «Оцінка впливу на довкілля», «Природоохоронні технології та утилізація відходів», «Стале використання лісових екосистем», «Оцінка впливу на навколишнє середовище».

Основні напрями наукових досліджень: методи та технології захисту навколишнього середовища від антропогенних навантажень; системні знання щодо навколишнього середовища, екосистем, колообігу біофільних і супутніх елементів, трансформації полютантів, продукції і потоків енергії в екосистемах, популяцій та їх взаємодій.

У 2019–2021 рр. – член постійної спеціалізованої вченої ради К 36.814.04 з присудження наукового ступеня кандидата сільськогосподарських наук зі спеціальності 03.00.16 – екологія у Львівському національному аграрному університеті.

З 2016 – член науково-технічної ради з проєкту «Утримання та реконструкція парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва "Дублянський"».

У 2017 році пройшла підвищення кваліфікації у Національному лісотехнічному університеті України на кафедрі екології.

У 2019 році пройшла підвищення кваліфікації у Головній школі політехнічній на кафедрі екології в Новому Сончі, Республіка Польща.

У 2020 році пройшла підвищення кваліфікації в Навчально-науковому інституті заочної та післядипломної освіти Львівського національного аграрного університету. Тема: «Використання платформи Zoom для дистанційного навчання та роботи. Користування платформою Moodle. Методика ведення заняття в дистанційному режимі».

У 2021 році пройшла науково-педагогічне стажування у Навчально-науковому інституті заочної та післядипломної освіти ЛНАУ на тему «Організація навчального процесу у закладах освіти за допомогою сучасних інноваційних технологій, інтегрування різних систем та платформ у єдине віртуальне навчальне середовище».

У 2021 році пройшла науково-педагогічне стажування у Національному університеті «Львівська політехніка». Наказ від 20.10.2021 р. № 3818-3-10.

Учасник роботи над виконанням наукового проєкту на тему «Екологічна оцінка стану природних та агроекосистем України» (Д. р. № 0121U109748).

Навчально-методичні та наукові публікації

Має 70 публікацій, з них 38 наукових та 32 навчально-методичного характеру, у тому числі 4 у періодичних виданнях, які включені до наукометричних баз Scopus або Web of Science, а також 2 праці у закордонних рецензованих виданнях іноземною мовою (англійською, французькою, німецькою та/чи іспанською). Автор 1 монографії.

ORCID ID: 0000-0002-3319-0723.

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.