4 березня 2023 року студенти та викладачі Львівського національного університету природокористування побували на зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським та Президенткою Європейського парламенту Робертою Мецолою. Зустріч відбулась у стінах Львівського національного університету імені Івана Франка, у ній взяли участь студенти 6 найбільших закладів вищої освіти міста Львова.
Під час зустрічі студенти мали змогу поставити запитання та почути думку керівництва України та Європарламенту щодо актуальних питань зовнішньої політики та національної безпеки України, співпраці України та ЄС у період війни та на перспективу у процесі відбудови регіонів, які зазнали руйнувань у результаті російської агресії, реформування та розвитку української вищої освіти у розрізі різних галузей з використанням досвіду країн ЄС та за допомогою програм підтримки Євросоюзу.
Президент Володимир Зеленський наголосив на важливості подальшого посилення суб’єктності України на міжнародній арені та перемозі у протистоянні з агресором після стількох непоправних втрат, яких зазнала наша держава, покращенні якості, осучасненні української освіти та розвитку й утвердженні креативних підходів при підготовці фахівців різних галузей, а також на підтримці молодих спеціалістів у контексті подальшої відбудови деокупованих територій України.
Президентка Європарламенту Роберта Мецола запевнила у підтримці України з боку ЄС на шляху захисту власного суверенітету та відновлення територіальної цілісності нашої держави, вказавши, що тільки Україні вирішувати, що вважати перемогою і на яких умовах шукати мирного врегулювання воєнного конфлікту, який Росія розпочала проти України. Пані Мецола підкреслила значення сміливості та самовідданості української нації у боротьбі проти російського агресора, а також зауважила (і це слова очільниці Європарламенту), що українці можуть бути гордими за те, якого Президента вони мають.
Дякуємо за запрошення та нагоду побувати на такому почесному заході. Було приємно почути відповіді таких високопоставлених осіб, дані у настільки демократичний і нешаблонний спосіб. Сподіваємось, що наша наступна зустріч не змусить на себе довго чекати і відбуватиметься уже у мирній Україні.
Слава Україні!
Героям слава!