20 квітня 2018 року Львівський національний аграрний університет відвідала відомий архітектор Лариса Курилас із Вашингтона.

Дочка українського вчителя і ветерана Лариса Курилас – архітектор з діаспори – створила меморіал жертв Голодомору «Пшеничне поле» у Вашингтоні.

Це одна з небагатьох жінок, яка приєдналася до Майї Лін, що проектувала Меморіал ветеранів В’єтнаму, і Джулі Бекман, яка розробила зі своїм чоловіком Національний Меморіал Пентагону.

Про роботу над меморіалом архітектор розказала студентам-архітекторам факультету будівництва та архітектури ЛНАУ. Процес кожного етапу створення Меморіалу був зафіксований у цікавих фото та представлений у презентації.

Значущим є той факт, що в «сліпому» конкурсі, який проводився спеціальною комісією, перемогла робота українки, важливим також є і те, що Лариса Курилас тримає тісний контакт з Україною, навідує рідних та могили на цвинтарях, а також цікавиться життям в Україні.

При зустрічі з ректором університету, академіком НААНУ Володимиром Снітинським Лариса Курилас розповіла про свої досягнення і водночас поділилася захопленням від знайомства з нашим університетом, студентами, була вражена відвідинами музею Степана Бандери та національно-патріотичним напрямом виховання української молоді.