День знань у Львівському національному аграрному університеті розпочався 3 вересня 2018 року у храмі рівноапостольного князя Володимира Великого Божественною літургією. Зібралася вся університетська спільнота у святій молитві за щасливий початок навчального року. Капелан університету о. Іван Венгрин побажав ректорату, професорам, викладачам, студентам, їх батькам, працівникам університету миру, здоров’я, доброї праці і великої любові. Отець Іван наприкінці Літургії вручив Подячну Грамоту ректорові ЛНАУ, академікові НААНУ Володимирові Снітинському від Владики Михаїла Колтуна, єпископа Сокальсько-Жовківського.

Урочистості з нагоди Дня знань традиційно проходили на університетському стадіоні. Під звуки маршу урочисто були запрошені на лінійку першокурсники. Прапор університету внесли студенти-активісти студентської самоврядної організації «Основа» Богдан Малицький (факультет механіки та енергетики), Олена Цебак (факультет агротехнологій і екології), Соломія Шафранська (факультет будівництва та архітектури). Державний прапор України гордо піднімали відмінники навчання: Ольга Грицевич (факультет будівництва та архітектури), Віктор Кулявець (економічний факультет), Роман Таратула (землевпорядний факультет), Оксана Гусак (факультет агротехнологій і екології), Георгій Худавердян (факультет механіки та енергетики).

З вітальним словом звернувся до студентства та викладачів ректор ЛНАУ, академік Національної академії аграрних наук України та Академії вищої школи України, професор, доктор біологічних наук Володимир Снітинський. Володимир Васильович закликав першокурсників гордо нести ім’я студента ЛНАУ і стати продовжувачами славних традицій одного з найдавніших аграрних закладів вищої освіти України. Ректор побажав успіхів у навчанні, наукових і творчих здобутків, миру і добра усій університетській спільноті.

Із щирими словами до студентів звернувся випускник ЛНАУ, начальник Західної філії Українського державного центру радіочастот Петро Панасович Комар. Капелан університету отець Іван Венгрин зачитав привітальне Послання від Владики Михаїла Колтуна, єпископа Сокальсько-Жовківського. Від студентства ЛНАУ першокурсників привітав голова первинної профспілкової організації студентів та аспірантів університету Олег Андрушків.

Урочисту присягу від імені студентів-першокурсників зачитав студент економічного факультету Іван Мандзак. Виконавши студентський гімн «Гаудеамус», першокурсники приєдналися до великої студентської родини, яку окропив свяченою водою та поблагословив капелан університету о. Іван Венгрин.

Творчим дарунком для усіх присутніх на святі стали виступи учасників художньої самодіяльності. Марта Павлів, студентка факультету агротехнологій і екології, виконала пісню «Україна – це моя родина». Незабутнім залишиться виконання пісні «Галичина» вокальним ансамблем під керівництвом Марії Мандзак у складі випускників землевпорядного факультету Миколи Фаєвича та Андрія Висоцького, студента факультету агротехнологій і екології Олексія Качмара та студента факультету механіки та енергетики Маркіяна Маїка. Завершилося свято піснею «Україна танцює» у виконанні Христини Зозулі, (студентки економічного факультету) та патріотичним флешмобом студентів разом із Народним ансамблем танцю «Первоцвіт».

Нехай дорога у Країну Знань у стінах Львівського НАУ усім студентам буде світлою, щасливою, наповненою енергією, наснагою до навчання та праці.