27 вересня 2018 року у Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького в межах мистецького проекту «Українські Амаzонки» відбувся унікальний етнопоказ за участі жінок-учасниць бойових дій на Сході України, волонтерок та військових журналісток, які боронять Україну пліч-о-пліч із чоловіками.

На цьому цікавому заході побували і працівники інформаційного відділу ЛНАУ, представники Центру академічного капеланства і підрозділу з організації виховної роботи студентів Львівського національного аграрного університету, учасники студентської самоврядної організації «Основа» та первинної профспілкової організації студентів та аспірантів.

Радник Міністра інформаційної політики України з питань міжнародної інформаційної комунікації Марина Соботюк, яка навесні побувала у Львівському НАУ з візитом, виступила із вітальним словом:  «Я хочу, щоб самі Амаzонки вірили у цей проект. Якщо вони повірять, що він саме для них, для піднесення їхнього настрою, то тільки тоді він буде мати продовження. Я дякую їм». Також пані Марина висловила щиру подяку студентці економічного факультету ЛНАУ Софії Руданецькій, яка координувала роботу даного проекту та допомагала в організації заходу.

Опісля до гостей звернувся голова ОДА Олег Синютка: «Ми влаштували це свято національної моди, щоб кожен, хто перебуває за тисячу кілометрів від Львова, на передовій, відчув нашу підтримку, любов та захоплення. Нація, яка має таких берегинь, не може не перемогти».

Зал вибухає оваціями ще до початку показу. На подіумі – вишиті сукні та пальта відомих українських дизайнерів, які з’їхались до Львова представити свої вбрання. А про характер жінок і дівчат, які демонстрували цей одяг, можуть чимало сказати їхні позивні: «Пума», «Термінатор», «Шкет», «Зелене яблуко».

Також межах заходу представили експозицію 20 картин 7 сучасних живописців з усієї України.

Висловлюємо щиру подяку організаторам заходу «Українські Амаzонки», адже це не просто мистецький проект Міністерства інформаційної політики України. Найперше, це спосіб реабілітації для дівчат, які уже п’ятий рік дотичні до війни. Ці прекрасні дівчата, які на подіумі в ролі моделей демонстрували етноколекції, це наші захисниці – солдати, волонтери і журналісти, які захищають нас в гарячих точках, і які мають безліч почесних нагород і визнань. Низький Вам уклін за вашу відданість, за те, що Ви робите для нас!