День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Пам'ятний день встановлено указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

18-26 лютого у Львівському національному аграрному університеті проходять дні пам’яті трагічних та водночас героїчних подій на Майдані Незалежності у Києві. Ми маємо згадати кожного, хто пожертвував своїм життям заради змін в Україні. А, згадавши, робімо так, щоб ці позитивні зміни стали реальністю. Це буде найкращою шаною та подякою Небесній Сотні.

Будьмо гідними їх пам’яті! Вічна слава Героям!

Заходи, які відбудуться у Львівському національному аграрному університеті на вшанування пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні до 5-ї річниці подій зими 2014 року:

  • 18 лютого 2019 року:

- 15.00 год., ауд. №9, землевпорядний факультет – відкрита виховна година «Небесна Сотня білих журавлів», приурочена Героям Небесної Сотні для студентів І–ІІ курсів (кафедра управління земельними ресурсами);

- Віртуальна виставка документальних та художніх творів, присвячена 5-й річниці подій на Майдані зими 2014 року (інтернет-сторінка наукової бібліотеки ЛНАУ).

  • 19 лютого 2019 року:

-  12.30 год. ауд. №419, економічний факультет – відкрита виховна година «Небесна Сотня: Герої не вмирають!» (кафедра міжнародних економічних відносин та маркетингу);

- 17.00 год. – перегляд патріотичного фільму «Крути 1918» в Кінопалаці м. Львова (студенти І курсу факультету будівництва та архітектури).

  • 20 лютого 2019 року:

- 8.45 год. – «Тиха акція янголів» – запалення свічок пам’яті у фойє головного корпусу Львівського НАУ (ССО «Основа» та ППО студентів та аспірантів);

- 9.00 год. – Хвилина мовчання у кожній навчальній аудиторії;

- 12.30 год. – молебень на вшанування Героїв Небесної Сотні (храм святого рівноапостольного князя Володимира Великого).

  • 21 лютого 2019 року:

-  13.20 год. – виховна година «Їх дух незламний і безсмертний подвиг накреслив шлях до мирного життя» ауд. №287Л для студентів ІІ курсу (кафедра екології);

- 16.00 год. у світлиці гуртожитку №1 – виховний захід «Майдан: погляд зсередини» для студентів І–ІІІ курсів (кафедра гуманітарної освіти).

  • 26 лютого 2019 року

- 15.00 год. – круглий стіл «Майдан: суспільний резонанс» для студентів І–ІІІ курсів землевпорядного факультету та факультету будівництва та архітектури (доц. кафедри гуманітарного освіти О.Ф. Юрчук).