Професор кафедри іноземних мов Львівського національного аграрного університету Богдан Шуневич вже вдруге прочитав у дистанційній формі курс лекцій на факультеті підвищення кваліфікації Української медичної стоматологічної академії (м. Полтава) для викладачів цього закладу вищої освіти.
Лекції прочитані в рамках тематичного плану за модульною системою лекцій і практичних занять для слухачів курсів ФПК з циклу «Сучасні інформаційні технології і методи викладання дисциплін у закладах вищої освіти. Професійна компетентність науково-педагогічних (педагогічних) працівників в умовах сучасного закладу вищої освіти».
Проф. Б. Шуневич поділився зі слухачами курсів досвідом створення дистанційних курсів у ЛНАУ за допомогою віртуального навчального середовища Moodle, дистанційного викладання іноземної мови студентам п’яти ЗВО України на основі віртуальних навчальних середовищ ILIAS, LearningSpace, Moodle, Вебклас «ХПІ», а також досвідом використання сервісів Zoom, Skype та ін. для дистанційного спілкування, інструментарію HotPotatoes для укладання тестових завдань, Camtasia Studio для створення професійних презентацій до лекцій, вибору оптимального сервісу для проведення занять онлайн, провів аналіз особливостей читання лекцій та проведення практичних занять в умовах дистанційного навчання. У лекціях використані результати досліджень, які описані у докторській дисертації Б. Шуневича на тему «Розвиток дистанційного навчання у вищій школі країн Європи та Північної Америки».