Щорічно 21 лютого світ святкує День рідної мови і наш університет, як і зазвичай, радо долучився до цієї традиції. Цього дня на кафедрі гуманітарної освіти було організовано і проведено виховний захід, покликаний нагадати молодому поколінню про цінність та важливість збереження і збагачення рідної мови.
Розпочався захід зі вступного слова завідувача кафедри Марини Леонідівни Лазаревої, яка наголосила, що у переддень тієї загрози, яка нависла над українським суспільством, усім нашим співвітчизникам вкрай важливо об’єднати усі свої зусилля і продемонструвати світу і агресорам єдність нашої нації та гордість за свою культуру і традиції.
Цю тему продовжила доцент кафедри Анжела Михайлівна Куза, яка запропонувала студентам до перегляду цікаву презентацію щодо історії цього свята і тих подій, які розгорнулись в Бангладеші понад 20 років назад. У своїй доповіді Анжела Михайлівна запропонувала учасникам заходу чимало фактів, цитат і резонансних подій, які відбувались у сфері мовотворення і мовозахисту у світі та Україні зокрема. Приємною несподіванкою для аудиторії стали відеоролики наших молодих захисників української мови, які виклали свої роботи у YouTube і TikTok, закликаючи своїх ровесників та усіх громадян загалом використовувати у своєму повсякденному житті нашу солов’їну, багату, прекрасну мову.
На довершення перед аудиторією виступила студентка ІІІ курсу факультету будівництва та архітектури Вікторія Старша зі своєю презентацію про сучасні мобільні та інтернет-додатки, які дозволяють вдосконалити знання з української мови. Усі описані у виступі додатки доповідачка апробувала і змогла окреслити їх переваги та недоліки.
Дякуємо вам усім, що бережете свою мову і відстоюєте її статус попри усі негаразди і перешкоди! Єднаймось і рухаймось вперед до кращого майбутнього!