26 вересня 2022 року у Львівському національному університеті природокористування відбулися заходи, присвячені Всесвітньому дню туризму, 5-річчю створення кафедри туризму ЛНУП та вшануванню світлої пам’яті доцента кафедри туризму, старшого лейтенанта ЗСУ Михайла Гамкала, який загинув 18 серпня 2022 року у бою з окупантами біля села Благодатне Миколаївської області.
За ініціативою адміністрації ЛНУП та за підтримки сім’ї, родичів, колег, студентів відбулися заходи з вшанування пам’яті Героя: поминальна служба на Личаківському кладовищі, Божественна літургія в університетській церкві рівноапостольного князя Володимира Великого в м. Дубляни.


Також була організована виставка-семінар «Сучасні тенденції розвитку активного туризму в Україні та світі», присвячена пам’яті доцента кафедри туризму Михайла Зеноновича Гамкала.
Зі вступним словом виступив академік НААН України, ректор Львівського національного університету природокористування Володимир Снітинський. Продовжив виступи батько нашого Героя – доктор біологічних наук, професор Зенон Гамкало. Від кафедри туризму Львівського національного університету імені Івана Франка виступив заступник завідувача, доцент Павло Романів.
Ви – наша гордість. Вічна і світла пам’ять Героєві!