Безпілотні літальні апарати як технології в області виявлення об’єктів навколишнього середовища та відстежування розвитку надзвичайних ситуацій, в тому числі воєнних, займають важливе місце в нашому сучасному житті. Застосування БПЛА дозволяє дистанційно проводити моніторинг ситуації на досить великих територіях у важкодоступних районах при відносній дешевизні. Безпілотна авіація може широко застосовуватися для вирішення спеціальних завдань, коли використання пілотованої авіації неможливе або економічно невигідне, зокрема для спостереження за важкодоступними ділянками; моніторингу різних ділянок суші, водної поверхні та повітря; визначення наслідків воєнних дій, стихійних лих і катастроф; виконання пошукових, рятувальних та інших видів робіт. Важливість використання таких технологій – незаперечна, тому всі свідомі громадяни України не залишаються байдужими до потреб та викликів сьогодення. 

26 травня 2023 р. на стадіоні ЛНУП з ініціативи ректора Володимира Снітинського відбулася відкрита лекція-тренінг з використання FPV-дронів (First Person View) для наукової спільноти університету. Спікерами заходу були Т. Мазурак (випускник факультету будівництва та архітектури) та Ю. Цюдзенко (фахівець ІТ).
Учасники дійства дізналися багато корисної інформації про типи БПЛА та особливості їх використання. Зокрема, було акцентовано увагу на FPV-технології, яка все більше набирає популярності. Присутні мали можливість побачити політ квадрокоптерів і те, як вони записують політ від першої особи через сигнал Wi-Fi.
Студентську молодь зацікавила ідея виготовлення та запусків «квадриків FPV» і те, що з ними зможе впоратися не лише досвідчений користувач, який здійснив не один десяток успішних запусків моделі, але й користувачі будь-якого віку та рівня підготовки. Як і в будь-якій справі, важливим є бажання, багаж знань та практичних навичок. Можливо, подібні зустрічі стануть запорукою освоєння молоддю нових технічних спеціальностей, які так потрібні Вітчизні сьогодні та в майбутньому.