1 вересня у Львівському національному університеті природокористування відбулась урочистість з нагоди Дня знань та Посвяти у студенти першокурсників. Це радісне свято цьогоріч затьмарене війною і проходить в умовах, коли український народ в тяжкій кровопролитній боротьбі героїчно відстоює свою незалежність та демократичні принципи усього вільного світу. Тому всі його традиційні атрибути – підняття Державного Прапора, виконання Державного Гімну України та духовного гімну «Боже великий, єдиний…», щирі вітання адміністрації університету, урочисте складання першокурсниками Присяги, спільне виконання студентського гімну «Гаудеамус» та «Гімну українських націоналістів», покладання квітів до пам’ятників Українським Героям – були об’єднані ідеями особливого єднання нашої нації в умовах війни, відповідальності за обраний шлях та вдячності ЗСУ за можливість навчати і навчатись задля майбутнього України.


Особливим гаслом цього дійства стали слова ректора університету, академіка НААНУ Володимира Снітинського, звернені до першокурсників: «Ви стаєте часткою історії, яка переплітається з відвагою наших захисників». Тому Володимир Васильович передусім запропонував вшанувати хвилиною мовчання полеглих Українських Героїв, серед яких є і наші студенти та випускники.
Цьогоріч понад дві тисячі молодих українців та українок обрали для навчання наш університет. І ця урочистість, яка розпочинає новий академічний рік, знайомить їх з цінностями нашого навчального закладу. Ректор університету, вітаючи першокурсників, відзначив, що вони вливаються в колектив, де гартувався дух нації, адже тут навчався провідник українських національно-визвольних змагань Степан Бандера. А сьогодні нам вдалось відстояти свою державність тільки завдяки духу патріотизму та надзвичайному героїзму українського народу та ЗСУ. «Тож будьте гідними нащадками попередніх поколінь, які відстоювали право на існування нашого народу, будьте гідними тих, хто зараз на фронті захищає Україну. Вони борються за Велику Українську Мрію – Вільну, Суверенну, Єдину, Соборну та Чесну Державу, тож і ви усі захищайте і несіть ці принципи у своєму житті, бо від їхнього втілення залежить якість життя в майбутньому, – відзначив у цьогорічному вітанні Володимир Васильович. – На вас, дорога молоде, великі надії покладають не тільки ваші батьки, а й наш університет і вся Україна».
Розпочинаючи новий навчальний рік, університет продовжує реалізовувати свою найважливішу місію: гартує найсильнішу у світі зброю – знання. Тож усім першокурсникам Володимир Васильович побажав сили та натхнення здобувати знання у співпраці з досвідченим та талановитим науково-педагогічним колективом університету, розвивати свої найкращі здібності та таланти, щоб у майбутньому успішно працювати для власного та громадського добра в Україні, яка обов’язково переможе та стане однією з найуспішніших європейських країн. А для цього нам усім треба відповідально та доброчесно працювати, формуючи цивілізоване правове суспільство.
Після урочистого складання Присяги першокурсниками ректор університету вручив представникам факультетів символічний ключ до знань та студентський квиток.
Продовжили свято вітання від голови Студентської профспілкової організації ЛНУП Юрія Перога, «Гімн університету» у виконанні аспіранта Михайла Іващенка, виступи творчих колективів нашого навчального закладу і на завершення – благословення молодого поповнення капеланом ЛНУП о. Іваном Венгрином.
Сподіваємось, що це незабутнє дійство додасть усім сили, віри та наснаги у новому навчальному році, щоби чесною працею примножувати славу рідної альма-матер та Української держави.