Вельмишановні колеги! Дорога освітянська спільното! Вже другий рік поспіль ми зустрічаємо наше професійне свято в умовах повномасштабного вторгнення країни-агресора та героїчної боротьби українського народу за свою волю та незалежність. І ця історична доба ставить перед нами небачені досі виклики та визначає необхідність максимальної консолідації усіх національних сил для наближення Перемоги.
Сьогодні українські освітяни серед наших героїчних захисників і захисниць, завдяки героїзму яких студентська та учнівська молодь може продовжувати здобувати знання, зростати духовно та інтелектуально, щоб в майбутньому працювати для відновлення та розбудови своєї країни. І в цьому контексті освіта – це те середовище, яке приймає виклики і генерує майбутнє, стає запорукою конкурентоспроможності нашої держави в сучасному високотехнологічному світі.
З нагоди свята, дорогі колеги, щиро бажаю Вам здоров’я та натхнення і далі виховувати сучасних висококваліфікованих фахівців, яких сьогодні гостро потребує наша країна як на фронті, так і в тилу, формувати високі моральні та патріотичні цінності нашого суспільства, які вже стали і надалі будуть чинником української звитяги. Сили Вам та витривалості, щоби своєю чесною і самовідданою працею наближати Перемогу!
Слава Україні! Героям слава!

Ректор ЛНУП
академік НААНУ
Володимир СНІТИНСЬКИЙ