Сьогодні наша країна відзначає одне зі своїх найважливіших державних свят – День Конституції. 28 років тому Український парламент прийняв Основний Закон, який утвердив Україну як суверенну і незалежну, демократичну, соціальну, правову державу, суверенітет якої поширюється на всю її територію. Конституція України 1996 року, закріпивши основи суспільного ладу, державний устрій, права та обов’язки громадян, стала важливим чинником розвитку української політичної нації та громадянського суспільства.
Сьогодні українці ведуть героїчну боротьбу проти підступного ворога, щоби відстояти та утвердити священні цінності нашого державного життя, зафіксовані в Українській Конституції, яку світ визнав як одну із найдемократичніших. Усвідомлення того, що в Україні, за Конституцією, носієм суверенітету і єдиним джерелом влади є народ, а найвищою соціальною цінністю є людина, допомогло нам під час Революції Гідності відстояти свій цивілізаційний вибір, завдяки чому курс на членство в Європейському Союзі та НАТО затверджений у чинній редакції Основного Закону України. Сьогодні сотні тисяч українців та українок зі зброєю в руках свідомо та самовіддано виконують свій священний конституційний обов’язок захисту Вітчизни, разом із тим відстоюючи цінності усього вільного демократичного світу.
З нагоди державного свята щиро бажаю усій нашій українській спільноті безперестанно дбати про утвердження конституційних принципів верховенства права в усіх сферах нашого суспільства, ще більше гуртуватися навколо ЗСУ та нашої Конституції, яка є правовою основою вільної, незалежної та європейської Української держави!
Слава Україні! Героям слава!

В.о. ректора ЛНУП
професор Василь Лопушняк