10 жовтня 2017 року у стінах Львівського національного аграрного університету відбувся з’їзд коледжів ЛНАУ. Метою з’їзду було створення єдиного університетського простору академічного капеланства (духовного проводу для студентів і працівників) з осередками на місцях. З’їзд розпочався з Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив Владика Михаїл Колтун, єпископ Сокальсько-Жовківський УГКЦ. Опісля Божественної Літургії Владика, ректорат, декани, директори коледжів та духовенство попрямували на круглий стіл на тему: «Університетський центр академічного капеланства ЛНАУ та коледжів  – осередок духовного виховання».

Засідання круглого столу розпочалось вступним словом в.о. ректора ЛНАУ Володимира Снітинського, який наголосив: «Університет має систему виховання, яка дозволяє гармонійно формувати особистість патріота, і ми б хотіли, щоб ця система була донесена до інших навчальних закладів. Також цього року 1 вересня ми дійшли спільної думки, щоб поширити на інші навчальні заклади цю систему, але почати зі створення структури капеланства. За словами євангеліста Луки: «Одне зерно впало на добру землю і принесло плоди в стократ».

Після чого надали слово Владиці Михаїлу Колтуну, єпископу Сокальсько-Жовківському УГКЦ, який сказав: «Зустрічаючи труднощі наші, нам потрібна віра! Ми звертаємось до Бога, Бог благословляє, Бог дає життя, Бог дає хліб, Бог дає розум, щоб ми ним користувались, і на тих етапах нашого випробування нам потрібно далі іти, нам треба совісті, нам треба душі, нам треба благословення, нам треба Бога!». Далі з доповідями виступили керівник відділу з організації виховної роботи студентів Оксана Качмар, яка розповіла про виховну роботу Львівського НАУ, та капелан ЛНАУ отець Іван Венгрин, який наголосив на тому, що «Потрібно змінити бачення підходу до студентів духовним особам, бо ми інколи нав’язуємо віру, а насамперед потрібно прийти до молодої людини, поцікавитись про її життя, переживання, труднощі або позитиви, а тоді взяти її за руку і привести до церкви, до Бога!». Також о. Іван розповів про діяльність капеланства та плани щодо його розвитку.

За круглим столом були присутні: в.о. ректора ЛНАУ, академік НААНУ Володимир Снітинський, Владика Михаїл Колтун, єпископ Сокальсько-Жовківський УГКЦ, о. Іван Венгрин (капелан Львівського НАУ), о. Петро Верхоляк (капелан Стрийськог коледжу ЛНАУ), о. Олег Сідельник (духівник Екологічного коледжу ЛНАУ), проректори та декани факультетів університету, директори коледжів М.В. Павлюк (Золочівський коледж Львівського НАУ), І.Я. Рінило (Стрийський коледж Львівського НАУ), А.Е. Вантух (Вишнянський коледж Львівського НАУ), Б.А. Костюк (Івано-Франківський коледж Львівського НАУ), Н.Н. Сорочан (Чернівецький коледж Львівського НАУ), Д.Ю. Бондарчук (Тлумацький коледж Львівського НАУ), Я.Й. Панюра (Екологічний коледж Львівського НАУ), О.М. Жельчик (Горохівський коледж Львівського НАУ), а також О.Я. Андрушків (голова первинної профспілкової організації студентів та аспірантів), С. І. Хамець (голова ССО «Основа»).

В результаті було внесено та підписано резолюцію про пропозиції щодо розвитку університетського центру академічного капеланства ЛНАУ та коледжів.

Цей день напише нову сторінку в історії співпраці між університетом та коледжами ЛНАУ і церквою.