30 квітня 2024 року у місті Дубляни відбулась Хресна дорога «За мир та перемогу України», організована капеланом о. Іваном Венгрином та Центром академічного капеланства Львівського національного університету природокористування.
Протягом Хресного шляху ректорат, викладачі та студенти факультетів, учасники студентської самоврядної організації «Основа», первинної профспілкової організації студентів та аспірантів, відділу з організації виховної роботи студентів ЛНУП, адміністрація міста Дубляни та парафіяни церков йшли Хресною ходою, де кожна стація символізувала сьогодення жахливої війни, яка торкнулася долі кожного українця. Найважливіше запитання на цій Хресній дорозі прозвучало від реколектанта отця Андрія Данилюка: «Ким я є сьогодні, несучи цей хрест? Марією, яка страждала зі своїм сином? Симеоном, який допоміг нести хрест? Веронікою, яка без страху обтерла обличчя Христа?».

Кожен присутній дав відповідь на ці питання, слухаючи науки священників в часі реколекцій в університетському храмі Святого рівноапостольного князя Володимира Великого.
Сьогодні ми ідемо шляхом своєї Хресної дороги. Україну засудили на смерть. Ми встали, взяли на себе свій хрест і йдемо за Ісусом. Падаємо, стікаємо кров’ю, приймаємо допомогу від світу. Російські солдати забивають цвяхи в наше тіло. Один цвях – Маріуполь, другий цвях – Буча, Гостомель, Бородянка, Ірпінь… Ще один – Краматорськ, Донбас, Харків. Наші рани стікають кров’ю. Помираємо, щоби воскреснути і врятувати весь світ! Господи! Ми йдемо за Тобою! Ми йдемо з Тобою! Ще крок, ще один, і ще! Ми підіймаємось і знову йдемо! Ми – військові, капелани, лікарі, волонтери, прикордонники, матері та дружини захисників, соціальні працівники, надзвичайники, священники, миряни. Ми разом несемо хрест на високу гору, щоб там померти для гріха: ненависті, злоби, брехні, осудження, хабарництва, вбивств, крадіжок, гордості, пихатості, жадібності. Ми прагнемо воскреснути разом із Тобою, Господи! Роздумаймо сьогодні разом над шляхом Ісуса на Голгофу, щоби збагнути справжній сенс страждань та випробувань на шляху до нашого нового життя та перемоги. Віримо, що як Христос страждав і воскрес, так і воскресне Україна!