11 травня 2024 року в актовій залі Львівського національного університету природокористування відбувся І обласний тур VII Всеукраїнського фестивалю-конкурсу ім. П. Вірського, організований Львівським обласним відділенням Національної хореографічної спілки України за підтримки в.о. ректора ЛНУП професора Василя Лопушняка. Понад 20 хореографічних колективів взяли участь у обласному турі фестивалю-конкурсу, який проводився з метою збереження і розвитку народних традицій хореографії, збагачення професійного і аматорського мистецтва, підвищення професійного рівня художніх колективів, балетмейстерських постановок. Оцінювало конкурсантів журі у складі: Побєди Харісова – голови журі, члена правління Національної хореографічної спілки України, голови Львівського обласного відділення НХСУ, відмінника освіти, заслуженого працівника культури України; членів журі: Наталії Бондарчук – завідувача відділу народної хореографії Центру творчості дітей та юнацтва Галичини, керівника творчого об’єднання «Левеня»; Юрія Бугрина – викладача вищої категорії Львівського фахового коледжу культури і мистецтв, керівника Зразкового ансамблю народного танцю «Роси світанку»; Оксани Коваль – секретаря Львівського обласного відділення Національної хореографічної спілки України, керівника Народного ансамблю танцю «Полонина» Національного лісотехнічного університету України; Ірини Погорілої – викладача хореографічних дисциплін Львівського фахового коледжу культури і мистецтв; Андрія Мусоріна – художнього керівника балету Львівського національного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької, Заслуженого артиста України, лауреата міжнародних конкурсів.
Розпочався I обласний тур VII Всеукраїнського фестивалю-конкурсу ім. П. Вірського подякою ЗСУ та вшануванням хвилиною мовчання пам’яті полеглих новітніх героїв, що віддали життя за волю і незалежність України. До учасників та гостей заходу звернувся проректор з навчально-виховної роботи Віталій Боярчук, який від імені в.о. ректора ЛНУП Василя Лопушняка передав вітання всім колективам, керівникам, батькам, членам журі з відкриттям фестивалю та Днем матері, побажав усім учасникам успіхів на ниві хореографії та у конкурсі, миру та Перемоги. В.М. Боярчук розповів про університет, його навчальну, наукову діяльність, успіхи та перспективи, запросив випускників загальноосвітніх шкіл на навчання у ЛНУП, який чекає творчих, сумлінних, креативних абітурієнтів.
Народний ансамбль танцю «Первоцвіт» ЛНУП під керівництвом Андрія Дендюка теж став учасником фестивалю-конкурсу і гідно представив свою творчість. Співорганізатором та ведучою фестивалю-конкурсу була керівник відділу з організації виховної роботи студентів ЛНУП, заслужений діяч естрадного мистецтва України Оксана Качмар.
Щира подяка усім, хто сприяв проведенню І обласного туру Всеукраїнського фестивалю-конкурсу ім. П. Вірського, а також учасникам, колективам, керівникам колективів за високе мистецтво народного танцю, збереження та примноження національних культурних цінностей і традицій.