(19.09.1976 р. – 22.06.2024 р.)

Народився 19 вересня 1976 року в селі Жовтанці Львівського району Львівської області, загинув 22 червня 2024 року поблизу населеного пункту Урожайне Волноваського району на Донеччині. Був гранатометником другого стрілецького відділення першого стрілецького взводу четвертого стрілецького батальйону.

У Львівському національному університеті природокористування МОН України працював доцентом кафедри тваринництва і кормовиробництва, адже з відзнакою закінчив у 2000 році Львівський національний аграрний університет за спеціальністю «Агрономія» і отримав кваліфікацію вченого агронома. У 2013–2015 рр. був здобувачем заочної форми навчання при кафедрі технологій у рослинництві Львівського національного аграрного університету, спеціальність 06.01.09 – рослинництво. У 2020 році захистив дисертаційну роботу на тему «Формування зернової продуктивності бобів кормових залежно від елементів технології вирощування в умовах Лісостепу західного» на здобуття наукового ступеня кандидата сільськогосподарських наук. А з 2020 року працював над докторською роботою під керівництвом доктора сільськогосподарських наук, академіка НААНУ, професора Володимира Володимировича Лихочвора. Свою професійну діяльність Тарас Іванович починав як науковий співробітник НДВ Львівського НАУ.

Тарас Іванович був чудовим товаришем, Людиною з великої літери, справжнім Патріотом України, який свого часу брав участь у Помаранчевій революції та Революції Гідності, а з початку повномасштабного вторгнення добровольцем пішов захищати нашу країну на передових рубежах.