22 березня у Львівському національному аграрному університеті відбулося нагородження кращих спортсменів області, які принесли своїй Альма-матер перемоги з різних спортивних дисциплін.  Варто наголосити, що в ЛНАУ традиційно вітають та підтримують тих, хто полює на медалі та здобуває їх.  Відтак комітет молоді та спорту при ОДА, особливо вшановуючи внесок аграріїв в розвиток культури та спорту, провели нагородження кращих спортсменів області серед студентів ЛНАУ.

Такі заходи з вшануванням переможців в нас відбуваються постійно, бо спорту надається пріоритетне значення у процесі виховання студентства. Ректор університету Володимир Снітинський всіляко підтримує стремління молодих людей підкоряти спортивні вершини. І не випадково – адже у свої студентські роки Володимир Васильович сам займався боксом і добре знає ціну медалей.

У своєму виступі ректор ЛНАУ, академік НААНУ В.В. Снітинський привітав студентів-спортсменів та проаналізував спортивне  життя університету.  Зокрема ректор виділив три важливі складові, з яких формується особистість майбутнього фахівця.  Насамперед це навчальна та наукова діяльність як ґрунт для отримання необхідних знань, на другому місці великим чинником особистого росту є спорт і третім є участь в житті творчих колективів університету.

Заняття будь-яким видом спорту формує людину. Зазвичай ті, хто з юних літ займаються спортивними дисциплінами, досягають успіхів і в інших аспектах життя – зазначив наприкінці ректор.

Начальник Львівського обласного відділення комітету з фізичної культури та спорту при МОН України Анатолій Ігнатович при врученні нагород наголосив, що спортсмени ЛНАУ займають провідні позиції у спортивному житті області і є гордістю Львівщини. Також ректор запросив до слова Богдана Юхницького – президента СТС «Гарт», який привітав та подякував кафедрі фізичного виховання ЛНАУ і особисто ректорові за багаторічну співпрацю в галузі спорту і за підтримку молодих спортсменів.  Президент «Гарту» нагородив кубком та пам’ятним знаком футбольну команду ЛНАУ за І місце в змаганнях з футболу «Універсіада Львівщини – 2017».

До слова був запрошений також старший тренер команди «Карпати» Андрій Тлумак, який вже не один рік займається з нашими студентами, серед яких було виявлено хороших футболістів. І, попри те, що ФК «Карпати» перебуває зараз в процесі реформування, серед тих гравців, на яких тренери роблять ставку в майбутньому, є й наші студенти, які грають за молодіжну збірну «Карпат».  Тож варто перечислити тих, хто приніс перемогу університету – футбольну команду у складі Сергія Дудинського, Руслана Грабовського, Олега Веремієнка, Маркіяна Пирога, Віктора Барабаша, Юрія Кульматицького, Максима Грися, Олега Антошика, Володимира Буня, Олексія Найдишака, Олександра Яворова, Тараса Пецьківа, Андрія Ременюка, Романа Сливу, Ростислава Ляха, Володимира Сеницю, Максима Піхоцького, Владислава Левчика, Олександра Нестерука.

Велику роль у вихованні молоді відіграє кафедра фізичного виховання, яку очолює Андрій Шандор. Завдяки належній роботі цього сектору в університеті «виросла»  21 збірна команда з різних видів спорту. Практично це означає, що кожен охочий може знайти в стінах нашого вишу секцію до душі і до вподоби.

Серед нагороджених також були переможці міжнародних змагань з веслування на байдарках та каное: чемпіон України, призер  Чемпіонату світу та України Василь Чедрик;  чемпіон України та призер чемпіонатів України,  срібний призер літньої студентської Універсіади України Владислав Шмуль; чемпіон України Андрій Браташ. З подякою від імені всіх нагороджених виступив Владислав Шмуль, який готується до нових змагань.

Український спорт поповнився також нашими важкоатлетами. І першим серед них є Павло Закашевський – член молодіжної збірної команди України з важкої атлетики, неодноразовий переможець не тільки області, але й всеукраїнських змагань, переможець Відкритого Кубку у м. Києві, призер Всеукраїнського Чемпіонату з важкої атлетики серед студентів МОН України 2016 та 2017 рр.  Також тут варто згадати і Василя Калапача – неодноразового  переможця і призера обласних і всеукраїнських змагань, срібного призера Чемпіонату України 2016 року серед дорослих.  Не відстає і Максим Телевка – неодноразовий призер області в змаганнях з армспорту у категорії до 75 кг, срібний призер чемпіонату України серед юніорів, який сьогодні наполегливо готується до нових чемпіонатів з армспорту.

Щоб заохотити юнь до нових перемог, кожного спортсмена, що зробив внесок у розвиток спорту області, від імені університету було не тільки  нагороджено грамотами та почесними відзнаками, але й премійовано грошовими винагородами. Самі нагороджені пообіцяли принести Альма-матер ще більше нагород та медалей.