8 жовтня 2019 року на стадіоні Львівського національного аграрного університету відбулася спортивно-військова естафета  з 10 військово-прикладних видів спорту. В програмі – підтягування на поперечині, вихід силою в упор на поперечині, віджимання на брусах, підйом переворотом в упор на поперечині, переміщення на рукоходах, метання гранати, перетягування линви, естафета в протигазах, «прогулянка фермера», розбирання та збирання автомата АК-74.

На спортивно-військову естафету, окрім п’яти факультетів, прибули збірні команди з семи коледжів Львівського НАУ (Екологічний коледж, Вишнянський коледж, Горохівський коледж, Стрийський коледж, Золочівський коледж, Івано-Франківський коледж, Чернівецький коледж). У змаганнях взяли участь понад 200 учасників. До заходу були залучені викладачі, аспіранти та працівники факультетів і коледжів.

На відкритті змагань з вітальним словом до учасників звернувся перший проректор Львівського НАУ, професор Віталій Мефодійович Боярчук, були присутні також голова профспілкової організації працівників ЛНАУ, доцент кафедри будівельних конструкцій, кандидат технічних наук Роман Андрійович Шмиг та декани факультетів.

Право підняти державний прапор України було надано переможцю спортивно-військової естафети 2018 р. – команді Івано-Франківського коледжу ЛНАУ.

Головний суддя змагань, завідувач кафедри фізичного виховання, майстер спорту України з вільної боротьби Ігор Васильович Вовк ознайомив учасників із програмою та правилами проведення змагань.

В підтягуванні на поперечині від кожної команди взяли участь по троє чоловіків, серед яких один викладач чи співробітник. Перше місце виборола команда Екологічного коледжу ЛНАУ, друге місце посіла команда Вишнянського коледжу коледжу ЛНАУ, третє місце – команда Чернівецького коледжу ЛНАУ. Найкращим у цій дисципліні був студент Чернівецького коледжу Дмитро Корбут з результатом 43 підтягувань. Відзначився також викладач фізичного виховання Вишнянського коледжу ЛНАУ Олександр Ломака з результатом 30 підтягувань. Серед професорсько-викладацького складу та обслуговуючого персоналу другі місця здобули завідувач кафедри менеджменту, професор Віталій Бойко, аспірант факультету агротехнологій і екології Олександр Дикий та майстер виробничого навчання Чернівецького коледжу ЛНАУ Василь Глухой з однаковим результатом – 20 підтягувань на поперечині, третє місце посів доцент кафедри електротехнічних систем факультету механіки та енергетики Маркіян Гошко з результатом 19 підтягувань.

У змаганнях «Вихід силою в упор на поперечині»  від кожної команди взяли участь по три представники. Найкращий результат продемонструвала команда  землевпорядного факультету, друге місце поділили економічний факультет і Екологічний коледж ЛНАУ, третє місце здобув факультет механіки та енергетики. Відзначився у цьому виді змагань студент землевпорядного факультету Олександр  Литвин, який 25 разів виконав вправу.

У вправі підйом переворотом на поперечині першими були студенти Екологічного коледжу, на другому місці – Горохівський коледж, третє місце зайняв Золочівський коледж. Найкращий результат показав студент Горохівського коледжу Назарій Колотинський, який виконав вправу 34 рази.

В спортивних змаганнях з переміщення на рукоходах брало участь 5 осіб (4 студенти + викладач чи працівник). Перше місце виборола команда Івано-Франківського коледжу ЛНАУ з результатом 53,29 с, на другому – команда Горохівського коледжу ЛНАУ з результатом 54,06 с, третє місце посіла команда землевпорядного факультету з результатом 56,25 с.

У віджиманнях на паралельних брусах брало участь по три представники. Перемогла команда землевпорядного факультету, на другому місці – факультет механіки та енергетики, третє місце – у економічного факультету. Відмінно виступив  у цій дисципліні студент землевпорядного факультету Олександр Литвин, рекордсмен світу з віджимання на брусах з вагою +48 кг, який виконав вправу 100 разів.

У метанні гранати брали участь по три  учасники, серед них  викладач та  студентка. Переможець визначався за найкращим загальним метражем.  Перше місце у команди  факультету агротехнологій і екології, на другому місці команда Івано-Франківського коледжу, третє місце у збірної факультету будівництва та архітектури.

Серед студенток найкращою була представниця факультету агротехнологій і екології Наталія Ігнатова з результатом 38,10 м, серед студентів перемогу отримав представник факультету агротехнологій і екології Володимир Андрощук з результатом 50,0 м, серед викладачів найкращий результат показав керівник фізичного виховання Івано-Франківського коледжу ЛНАУ Андріан Крохмалюк, який метнув гранату на 52 метри.

Найшвидшими в  естафеті з протигазами була команда Стрийського коледжу ЛНАУ,  на другому місці – факультет агротехнологій і екології, третє місце – Горохівський коледж. Слід відзначити, що усі учасники продемонстрували відмінну швидкість, але припускались помилок при зніманні та складанні на стіл протигазів.

В естафеті «прогулянка фермера» по п’ять учасників від кожної команди переносили дві 30-кілограмові колоди на 20-метрову  відстань. Загальна відстань складала 100 м. Найшвидше та найзлагодженіше діяла команда факультету механіки та енергетики, друге місце здобув Івано-Франківський коледж, третє – факультет будівництва та архітектури.

Дуже емоційно, напружено, безкомпромісно проходили змагання з перетягування линви. В складах команд було сім студентів та три представники професорсько-викладацького складу або працівники. Змагання проводилися за олімпійською системою, з вибуванням. Коледжі та факультети змагались окремо.  В запеклій боротьбі серед факультетів перемогу здобула команда факультету механіки та енергетики, друге місце – команда економічного факультету, третє місце – землевпорядний факультет. Серед коледжів не було рівних команді Горохівського коледжу, на другому місці команда Стрийського коледжу, третє місце посіла команда Івано-Франківського коледжу.

Закривали естафету змагання з розбирання та збирання автомата АК-74. Найкращий результат у сумі в студента Івано-Франківського коледжу Ярослава Марусяка – 35,03 с, друге місце у студента факультету механіки та енергетики Дмитра Мельничука – 37,89, третім був студент факультету агротехнологій і екології Святослав Лемішка з результатом 41,89 секунд.

Отже, за результатами дев’яти видів змагань у спортивно-військовій естафеті факультетів та коледжів ЛНАУ перемогу здобула команда Івано-Франківського коледжу ЛНАУ, на другому місці – команда землевпорядного факультету, третє місце посіла команда Горохівського коледжу ЛНАУ.

Після закінчення змагань перший проректор, професор В.М. Боярчук та  голова профспілкової організації працівників ЛНАУ, доцент Р.А. Шмиг нагородили  усі команди. Призами та грамотами було відзначено переможців, що посіли перші, другі та треті місця за видами спортивно-військової естафети.

Команда-переможець та команди-призери у загальнокомандному заліку були   нагороджені кубками та медалями.