28 червня у Львівському національному університеті природокористування відбулася урочиста академія з нагоди випуску здобувачів вищої освіти ОС «Бакалавр» – День випускника ЛНУП – 2024. Ця особлива для університету подія недаремно співпала із відзначенням великого державного свята – Дня Конституції України.
Розпочався захід виконанням Державного Гімну України «Ще не вмерла Україна». Хвилиною мовчання, піснею «Небесна сотня» у виконанні Оксани Скоропад, відеороликом університетського Меморіалу про новітніх Героїв було вшановано пам’ять про випускників ЛНУП, які віддали життя за волю і незалежність України.
Випускників привітав в.о. ректора Львівського національного університету природокористування професор, доктор сільськогосподарських наук Василь Лопушняк. У своєму слові очільник університету нагадав випускникам про складний час та випробування, які випали на їхню долю – пандемія, російсько-українська війна. Проте, незважаючи на життєві перешкоди, студенти продовжували навчатися, досягати певних висот, торувати свій шлях до омріяної професії. «Народжені вільними у незалежній Україні, виховані в університеті, у якому навчався національний провідник Степан Бандера, ви, дорогі випускники, здобули освіту за спеціальностями, яких сьогодні особливо потребує наша країна. Тож будьте гідними своєї Альма-матер, викладачів та наставників, досягайте нових висот у мирній квітучій Україні!» – так завершив свій виступ Василь Іванович.

Наказ про випуск здобувачів вищої освіти ОС «Бакалавр» Львівського національного університету природокористування 2024 року та наказ про відзначення грамотами здобувачів вищої освіти ОС «Бакалавр» за відмінні успіхи у навчанні, науковій діяльності, активну участь у громадському житті університету, художній самодіяльності та з нагоди відзначення Дня випускника ЛНУП зачитала вчений секретар Наталія Стойко. Нагороди отримали понад 70 студентів із п’яти факультетів університету.
Зі словами подяки від випускників ОС «Бакалавр» ЛНУП виступили відмінники навчання – Тетяна Михайлишин, випускниця факультету будівництва та архітектури, та Олег Батрон, випускник факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій.
Важливими для випускників були благословення та молитва за добру долю і мир в Україні духовних гостей урочистої академії: декана Стрийського, капелана, отця Михайла Зубковича, військового капелана, отця Михайла та капелана університету, отця Івана Венгрина.
Творчим дарунком для випускників стала концертна програма у виконанні колективів та вокалістів університету: Народного духового оркестру, керівник Марта Мурська; Народної капели викладачів та працівників ЛНУП, керівник заслужений працівник культури України Іван Качкевич; Вікторії Набит, студентки факультету управління, економіки та права; Оксани Скоропад, студентки факультету агротехнологій та екології; Михайла Іващенка, аспіранта факультету управління, економіки та права; танцювального дуету Наталії Шафранської та Євгена Бойка.
Ведучою та режисером свята була керівник відділу з організації виховної роботи студентів Оксана Качмар.
Завершилася урочиста академія з нагоди Дня випускника виконанням духовного гімну «Боже великий, єдиний» та покладанням квітів до пам’ятника провідникові українських національно-визвольних змагань XX століття, студентові нашого університету Степану Бандері, до Меморіальної пам’ятної стели полеглим у російсько-українській війні випускникам ЛНУП.
Дякуємо Богові, Збройним Силам України та Силам Оборони України за мирне небо і проведену урочистість.
Слава Україні! Героям слава!