Хто думає про науку, той любить її, а хто її любить, той ніколи не перестає вчитися, хоча б зовні він і здавався бездіяльним.
Григорій Сковорода

Наукова бібліотека ЛНУП забезпечує інформаційну базу наукових досліджень, навчальної діяльності та виховного процесу університету.
Завдання наукової бібліотеки ЛНУП – накопичувати та надавати користувачам – поруч з традиційними паперовими джерелами – принципово нові інформаційні ресурси, до яких належить інституційний репозитарій (ІР) – електронний архів відкритого доступу. Інституційний репозитарій Львівського національного університету природокористування (ЛНУП) надає вільний доступ до повних (або поданих в скороченні) електронних документів з наукового доробку університету та електронних видань з фондів бібліотеки http://www.repositary.lnup.edu.ua.
Наукова бібліотека використовує ліцензоване програмне забезпечення – програмну систему «УФД/Бібліотека» розробки корпорації «Український фондовий дім» (Київ). Електронний каталог розташований на сторінці НБ ЛНУП за посиланням http://www.ush.com.ua/lvlnau, а також доступний з планшета або смартфона з ОС Android. Замовити літературу можна через електронну пошту: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Загальний обсяг ЕК складає 150230 бібліографічних записів.
До послуг користувачів НБ безкоштовний доступ до реферативної наукометричної платформи Web of Science, Scopus, Google Scholar, бази навчальної літератури видавництва ТОВ «Центр навчальної літератури» (http://www.culonline.com.ua), понад 1200 найпопулярніших навчальних видань за різними тематиками.
З метою збереження видань та надання їх в загальний доступ у режимі онлайн НБ ЛНУП здійснює підготовку та передачу електронних копій періодичних друкованих наукових фахових видань «Аграрна економіка» та «Вісник Львівського національного університету природокористування» (серії «Агроінженерні дослідження», «Агрономія», «Архітектура і сільськогосподарське будівництво», «Економіка АПК») на зберігання до Національної бібліотеки України ім. В.І. Вернадського (http://www.nbuv.gov.ua).
Розвиваючи дистанційний доступ до джерел інформації, НБ створює віртуальні простори, на яких успішно функціонують всі бібліотечні технології. Бібліотека отримує нову категорію користувачів – віртуальних.
Велику увагу бібліотека приділяє веденню своєї вебсторінки, що входить до складу сайту університету. Сучасний користувач наукової бібліотеки має можливість ознайомитися з експозиціями книжкових виставок, отримати інформацію щодо діяльності НБ та сфери послуг як у самій бібліотеці, так і на її сайті. Усі виставки можна переглянути на сайті Львівського національного університету природокористування в розділі Наукова бібліотека за адресою https://lnup.edu.ua/uk/naukdij/naukbibl/naukbibl1 та на сторінці соціальної мережі Facebook #НауковабібліотекаЛНУП.
Загальний документний фонд бібліотеки університету налічує 540 078 примірників, з яких: наукової літератури – 285088 прим.; навчальної літератури – 219424 прим.; художньої літератури – 35566 прим.; періодичних видань – 55839 прим.
Основою історико-книгознавчих досліджень бібліотеки залишаються унікальні фонди з періоду рільничої академії в Дублянах (понад 10 тис. примірників). Ці рідкісні та унікальні видання розкривають історію природничих, технічних, сільськогосподарських наук країн Європи XVIII–XX ст.
Шановні відвідувачі!
Запрошуємо стати нашими постійними користувачами!