Бібліотека – той храм, де завжди народжується і зберігається духовність.
В. Сухомлинський

13 вересня в Науковій бібліотеці відбулося засідання круглого столу за участю наставників академічних груп.
На сучасному етапі розвитку людського суспільства посилюються вимоги до компетентності фахівця з вищою освітою. Він повинен творчо мислити, самостійно поглиблювати, вдосконалювати свої знання, вміння та навички, орієнтуватися в потоці наукової інформації. Це зумовлює необхідність підвищення якості освіти і виховання, пошуку шляхів неухильного вирішення їх основних завдань, зокрема набуття молодим поколінням соціального досвіду, успадкування духовних надбань українського народу, його цінностей, традицій, культурної спадщини.
Бібліотека ЗВО повинна бути не тільки інформаційним центром, а й осередком духовності. Її діяльність має бути спрямована, з одного боку, на забезпечення умов для освіти і наукових досліджень, а з іншого – на інтелектуальний, духовний і культурний розвиток кожного студента.
Виховна робота є невід’ємною складовою частиною освітянської діяльності нашого університету, в якому виховання і навчання – цілеспрямований та організований процес систематичного впливу на духовний і фізичний розвиток особистості студента.
Культурно-просвітницька робота наукової бібліотеки спрямована на популяризацію книг, художнього слова, історично-наукової, культурної спадщини, яка спрямована на залучення користувачів через бібліотечні ресурси до глибинних пластів національної культури і духовності.
Основні напрямки культурно-просвітницької роботи бібліотеки:
• національно-патріотичне виховання;
• християнська мораль – невід’ємна складова виховного процесу;
• формування естетичних поглядів молоді через літературу і мистецтво;
• національні традиції і обряди у формуванні світоглядних переконань особистості;
• наука як складова виховного процесу.
Висловлюємо вдячність всім учасникам за змістовні думки, жваву дискусію в обговоренні важливих моментів у діяльності наукової бібліотеки. Зустріч поклала добрий початок для перспектив і оновлення.
Необхідно продовжувати позиціонувати книгозбірню як сучасний інформаційний та культурно-просвітницький центр, посилити інноваційну складову в процесі розвитку бібліотечно-інформаційного обслуговування користувачів та популяризувати електронні ресурси.