І навіть як дощить –
Цінуймо кожну мить!
О. Гунька-Маїк

З нагоди відзначення Всесвітнього дня книги та авторського права у світлиці Наукової бібліотеки ЛНУП відбулася творча зустріч із поетесою Оксаною Гунькою-Маїк, учасницею НСПУ, «Всеукраїнської поетичної родини», лауреаткою Міжнародної літературно-мистецької премії ім. Пантелеймона Куліша, співавторкою літературних альманахів, учасницею ГО «Книжковий дворик».
З вітальним словом до учасників заходу звернулася директор Наукової бібліотеки Марія Грицевич, яка наголосила на значенні книги як незамінного носія інформації. Завдяки книгам ми не тільки отримуємо простий і зрозумілий доступ до ідей і знань, моральних і духовних цінностей, ми торкаємось до справжніх творчих досягнень та розуміння краси. Книга – це досвід, написаний і призначений для загального використання, це духовний заповіт одного покоління іншому. У ній записана величезна сповідь бурхливого життя людства, та величезна автобіографія, яка називається історією. І сьогодні відчуваємо особливу потребу в живому спілкуванні, адже «душа тисячоліть шукає себе в слові»…
Ну що б, здавалося, слова...
Слова та голос – більш нічого.
А серце б’ється – ожива,
Як їх почує!.. Знать, од Бога
І голос той, і ті слова
Ідуть меж люди!..
Т. Шевченко

Увазі глядачів була представлена творчість Оксани Гуньки-Маїк, яка втілилась у п’ятьох збірках: «За півкроку до осені», «Полиново-медова любов», «Зігріти небо», «Що тобі, жінко?», «Невпокорена».


Слово і пісня гармонійно перепліталися в устах поетеси. Під час виступу звучали вірші про кохання, людські стосунки, природу, біль війни та віру в перемогу. Романтичні, правдиві, сумні, пронизливі – ще можна багато епітетів підібрати до віршів Оксани, які нікого не залишили байдужими!
Поетеса читала свої вірші та дарувала позитивний та ліричний настрій усім учасникам творчого заходу. Присутні мали змогу здійснити мандрівку сторінками одкровень ліричної героїні. В душі кожної людини живе її внутрішній романтик. Саме він нашіптує унікальні рядки, що згодом стають віршами. Саме цим зумовлений той факт, що поезія – завжди неповторність. Вона допомагає побачити прекрасні й незвичайні сторони в повсякденних речах, у тому простому житті, яке оточує нас щодня. Можна з упевненістю сказати, що поезія вчить любити.
Приємною несподіванкою у день свята став дарунок від шанувальниці нашої книгозбірні – доцента кафедри обліку та оподаткування Руслани Андрушко, яка поповнила фонд бібліотеки книгою «Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької».
Щиро дякуємо Оксані Гуньці-Маїк за неймовірно емоційну зустріч та чудово проведений час. Бажаємо натхнення, нових творчих досягнень і, звісно, чекаємо нових книг, нових зустрічей!
Колектив Наукової бібліотеки ЛНУП також висловлює щиру вдячність керівнику відділу з організації виховної роботи Оксані Качмар за сприяння в організації цього заходу.
Дай, Боже, нам дочекатися благої вісті, про яку молимо українськими серцями. Віри, добра, Перемоги!