21 лютого 2017 року у світлиці студентського гуртожитку №1 факультет будівництва та архітектури провів виховний захід «Свобода ціни не має», присвячений новітнім героям України – Небесній Сотні і мужнім воїнам-захисникам, бо саме в ці дні ми відзначаємо третю річницю кривавих подій на Майдані та другу річницю трагедії в Дебальцево.

Захід розпочав декан факультету Андрій Васильович Мазурак, який наголосив на тому, що завдяки героїчному вчинку Небесної сотні Україна отримала шанс на інше, краще життя. А потім хвилиною мовчання було вшановано українських патріотів, які поклали своє життя за волю своєї держави.

Доцент кафедри українознавства Ігор Володимирович Баран запропонував до уваги присутніх документальний фільм «Зима, яка нас змінила» і зауважив, що герої віддали своє найдорожче – своє життя, за свободу, вільну державу для усіх нас, адже свобода ціни не має. На одному подиху аудиторія переглянула кадри про ті непрості часи, про подвиг простих людей, які були у лютому 2014 на Майдані, про їхню самопожертву і велику віру у зміни на краще. Фільм нагадав буремні дні, які поклали початок змінам, які змінили нашу історію, наше майбутнє.

Далі І.В. Баран закликав згадати і тих героїв, які своєю кров’ю, життям і самопожертвою надалі кожен день відстоюють нашу свободу і територіальну цілісність, захищають від ворожої агресії. Присутні переглянули відеокліп пісні «Майданівцям» у виконанні воїна АТО Олексія Рожка та лідера гурту «Мандри» Сергія Фоменка.

Продовжуючи дійство, заступник декана з виховної роботи Олена Володимирівна Дерпак ще раз висловила вдячність героям, які, щоб не зрадити ідеали Майдану, рушили захищати східні терени України від агресора. А далі запросила до слова Ореста Рися, студента групи Буд-24 СП, який сам був учасником воєнних дій в АТО. Орест виконав власну пісню «В рядах безсмертних», присвячену його бойовому побратимові, котрий загинув у зоні АТО у жовтні 2016 року.

А на завершення студентка групи Арх-11 Віталіна Трохимчук прочитала віршовану молитву за усіх наших воїнів.

У залі не залишилося нікого байдужого, а це найважливіше, адже якщо горітиме свічка нашої пам’яті, то свій подвиг герої вчинили не намарне.