21 листопада 2023 р. під керівництвом заступниць декана Софії Бурчені та Олени Дерпак відбулося виїзне заняття студентів факультету будівництва та архітектури на будівельному майданчику, організоване компанією Alterra Group – партнером та стейкхолдером факультету. В екскурсії до компанії брали участь студенти третіх, четвертих та п’ятих курсів спеціальностей «Архітектура та містобудування» і «Будівництво та цивільна інженерія» Львівського національного університету природокористування.
Спершу студентська аудиторія ознайомилася з діяльністю компанії Alterra Group, яка займається девелопментом та комплексним обслуговуванням комерційної нерухомості. Власне зустріч відбувалася на об’єкті PORT, який став флагманським проєктом компанії на Львівщині і, попри війну, був завершений вчасно. Здобувачі вищої освіти ознайомилися з роботою Alterra Group з уст її представників – керівника офісу підтримки проєктів ОПП Володимира Жигмана, керівника проєкту будівництва бізнес-хабу PROSTIR Ростислава Мазурака, менеджера Юлії Пеленички та кошторисниці Зоряни Лавінської. За допомогою презентації студентам розповіли, які об’єкти на сьогодні будуються та які вже здані в експлуатацію, а також детально окреслили структуру офісу та обов’язки кожного працівника (адміністратора процесу, інженера-кошторисника, інженера-ВТВ тощо).
Потім студентів було поділено на три команди, кожна з яких за пів години мала створити і втілити проєкт комерційної забудови (складського чи виробничого приміщення) за допомогою брусочків «Джанга». Гра об’єднала зусилля команд, які намагалися виробити спільні стратегії щодо втілення проєкту із запропонованих матеріалів, а потім гідно представити свій об’єкт.
Після теплого чаю була проведена екскурсія безпосередньо на будівельний майданчик, де здобувачі освіти змогли побачити другу та третю чергу будівництва та детально ознайомитися з конструктивними елементами будівель та з технологічними процесами, які там відбуваються.
Під час зустрічі відбулося обговорення стосовно подальшої співпраці з компанією Alterra Group, а також щодо наповнення освітнього процесу компетенціями, необхідними фахівцям галузі будівництва та архітектури.