15 травня 2024 р. на стадіоні Львівського національного університету природокористування відбулося практичне заняття-тренінг з використання FPV (First Person View) технологій керування літальними пристроями для наукової спільноти університету. Модератором заходу став в.о. доцента кафедри технології та організації будівництва Тарас Мазурак.
Важливість використання таких технологій – вкрай актуальна, тому всі свідомі громадяни України не залишаються байдужими до потреб та викликів сьогодення.
Учасники дійства дізналися багато корисної інформації про типи БПЛА та особливості їх використання. Зокрема, було акцентовано увагу на FPV та новинках РЕБ (англ. electronic warfare), які щораз більше набирають популярності в часі війни. Учасників зустрічі зацікавили особливості процесів виготовлення та експлуатації в складних погодних умовах літальних пристроїв, різних за технічними характеристиками. На стадіоні було продемонстровано польоти літальних апаратів, а також пакетні автоматизовані скидання вантажів.
Отримані знання в таких зустрічах стануть запорукою освоєння молоддю нових технічних спеціальностей, які вкрай потрібні Україні сьогодні та в майбутньому.