На кафедрі автомобілів і тракторів Львівського національного аграрного університету облаштована нова лабораторія – конструкції сучасних автомобілів. Це стало можливим завдяки тісній співпраці кафедри з ТОВ «ФХ Сервіс», яке займається гарантійним та післягарантійним обслуговуванням вантажних автомобілів марки Volvo, та Академією «Мехатроніка» (м. Позань, Польша), основний вид діяльності якої – розробка навчального обладнання для студентів спеціальності «Автомобільний транспорт».

Дані підприємства надали у вигляді спонсорської допомоги окремі вузли і агрегати автомобілів, а співробітники кафедри виготовили навчально-демонстраційні стенди: гальмівної системи вантажного автомобіля, електричного та електронного обладнання, акторики і сенсорики автомобілів, стенд для перевірки експлуатаційних показників роботи двигуна внутрішнього згоряння легкового автомобіля.

Такі стенди дозволяють в реальності відобразити роботу основних систем автомобілів, наочно ознайомлюють із будовою і характеристикою їх основних складових, дозволяють перевірити їх справність за допомогою комп’ютерної діагностики.