9 вересня 2019 року на факультеті механіки та енергетики відбулося засідання Вченої ради факультету, на якому розглядалося питання покращення якості навчального процесу та підготовки студентів інженерних спеціальностей шляхом розширення співпраці зі стейкхолдерами з боку роботодавців. Це дасть змогу вдосконалити структуру і зміст освітніх програм ліцензованих спеціальностей, наповнення навчальних та робочих програм окремих дисциплін. В засіданні взяли участь директор ТОВ «СФТ-Україна», член наглядової ради університету Є.В. Онишко, регіональний представник ТОВ «ЕТІ-Україна» А.В. Куцький, головний інженер СО «Львівенергоналадка» ПАТ «Львівобленерго» О.Р. Ворона, голова правління «Укрзахіденергопроект» Ю.М. Войтович, директор ТОВ «Безпека і комфорт» В.Д. Супрунчук та інженер цього підприємства Ю.В. Лико, директор ПП «Еко-СТ» Т.О. Станицький, заступник директора з виробництва ТзОВ «Енергомонтажвентиляція» О.І. Лакіш.

В ході дискусії представники компаній надали конкретні пропозиції стосовно змісту і програмних результатів навчання низки дисциплін, передбачених освітніми програмами, звернули увагу на необхідність кращого засвоєння знань студентами в процесі навчання та отримання практичних навичок.

Співпраця адміністрації факультету зі стейкхолдерами з боку роботодавців дозволяє щороку покращувати умови навчання для студентів. Це дає змогу більше уваги приділяти практичному навчанню студентів, виходячи з потреб і запитів майбутніх роботодавців. Тому більшість присутніх представників компаній і цього разу висловили бажання долучитись до поліпшення матеріально-технічної бази факультету.

Директор ТОВ «СФТ-Україна» Е.В. Онишко подарувала кафедрі машинобудування ноутбук. З ТОВ «ЕТІ-Україна» було погоджено питання про надання ними обладнання для облаштування лабораторії електроприводів. Директор ТОВ «Безпека і комфорт» заявив, що його підприємство завершує виготовлення стенду з автоматики для лабораторії «Розумний будинок».

Члени Вченої ради факультету та запрошені гості висловили одностайну думку про корисність таких зустрічей і запланували наступну зустріч наприкінці першого семестру 2019–2020 н.р.