На факультеті механіки та енергетики уже стало традицією облаштовувати лабораторії новітнім обладнанням зарубіжних фірм. Підтвердженням цього стало придбання на кафедру тракторів і автомобілів у ТОВ «ВЮСТ» дрона виробництва фірми DJI та GPS- трекера для автомобілів і тракторів. Використання цього обладнання в навчальному процесі дозволить покращити рівень викладання дисциплін «Логістика в АПК», «Системи точного землеробства», «Організація автомобільних перевезень» тощо. Крім цього, воно стане корисним для студентів факультету агротехнологій і екології під час облаштування порталів агронома (вебресурсу даних про ділянки сільськогосподарського призначення),  землевпорядного факультету – для визначення картограм полів, візуалізації інформації про поля, створення кадастрових карт тощо.

Придбання зазначеного дороговартісного обладнання було здійснено за спонсорські кошти низки агропромислових підприємств, які очолюють випускники факультету. З цієї причини хочеться висловити слова найщирішої подяки за надану допомогу:

-директору ТзОВ «Медобори» (Тернопільська область) Володимиру Григоровичу Крупніцькому;

- керівнику ТзОВ «П’ятидні» (Волинська область) Валерію Васильовичу Діброві;

- виконавчому директору ТОВ «Старий Порицьк» (Волинська область) Миколі Ігоровичу Юсковцю;

- директору ПАП «АГРОІНВЕСТ» (Тернопільська область) Юрію Йосиповичу Пудлику та заступнику директора Андрію Михайловичу Рудавському;

- директору ТОВ «Аркад Агро Сервіс» (Тернопільська область) Денису Олександровичу Мадризі та менеджеру зі збуту Роману Степановичу Кирику;

- керівнику ТОВ «Крупець» (Рівненська область) Володимиру Олександровичу Варфалюку.

Передача обладнання відбулась на засіданні вченої ради факультету механіки та енергетики. Представники ТОВ «ВЮСТ» продемонстрували функціональні можливості дрона  під час його польоту, що викликало надзвичайну зацікавленість у присутніх.

За організацію процесу придбання, перевірку у тестовому режимі роботоздатності обладнання, надання консультаційних послуг грамотами університету було відзначено директора ТОВ «ВЮСТ» Олексія Олексійовича Позднякова, менеджера з продажів Олега Вікторовича Винниченка та інженера з обслуговування Данила Олександровича Примостку.