12 грудня 2019 року на факультеті механіки та енергетики Львівського національного аграрного університету відбувся практично-виробничий семінар, присвячений сучасним методам контролю зварювальних з’єднань та дефектоскопії у зварюванні.

Учасниками семінару були представники компаній-роботодавців випускників факультету механіки та енергетики. Вони мали нагоду заслухати доповіді представників ТОВ «Хімлаборреактив», що є лідером на ринку України у сфері забезпечення лабораторій обладнанням та приладами для дефектоскопії зварних з’єднань неруйнівними методами.

Викладачі факультету механіки та енергетики, представники ТзОВ «Арієс Україна», ДП «ЕН ДЖІ Метал Україна», ТзОВ «Агро ЛВ Лімітед», Червоноградського заводу металоконструкцій, ТОВ «Гульдман-Україна», ТОВ «Нордік-буд», ПП «Фаворит АМ» та усі охочі в рамках семінару мали змогу ознайомитися з широким спектром обладнання для ультразвукового контролю зварних з’єднань від німецької компанії Sonotec.

Доповідачами були представлені сучасні рішення ультразвукової дефектоскопії зварних з’єднань методом фазованих решіток, методи вихрострумової дефектоскопії зварних з’єднань та технологія матричних перетворювачів від лідера галузі компанії Zetec. В рамках семінару були розглянуті світові інновації контролю зварних з’єднань трубопроводів методом направлених хвиль та альтернативи до традиційних методів магнітопорошкового та капілярного контролю якості зварних швів металів.

Під час семінару відбулася зустріч декана факультету механіки та енергетики С.Й. Ковалишина, завідувачів випускових кафедр, учасників груп забезпечення освітніх програм з представниками компаній-роботодавців наших студентів, на якій було обговорено основні напрями оновлення освітніх програм, за якими здійснюється підготовка студентів на факультеті, та окреслено заходи, спрямовані на підвищення якості їх теоретичної та практичної підготовки відповідно до потреб бізнесу.

Висловлюємо вдячність представникам компанії «Хімлаборреактив» та усім зацікавленим учасникам за доповіді та активне обговорення. Проведений захід сприятиме поглибленню співпраці провідних компаній-виробників, представників науки та бізнесу, а також формуванню на базі Львівського національного аграрного університету потужного навчально-наукового центру підготовки студентів інженерних спеціальностей з сучасною матеріальною та навчальною базою.