Одним із основних пріоритетів на факультеті механіки та енергетики є залучення до аудиторних занять професіоналів-практиків, представників роботодавців тощо.

Зокрема для організації та реалізації освітнього процесу і забезпечення хорошої практичної підготовки студентів спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» за ініціативою завідувача кафедри електротехнічних систем проф. О.С. Калахана та старшого викладача І.М. Дробота активно залучаються спеціалісти ПП «Електроенергоремонт».

Це уможливлює використання виробничого потенціалу підприємства, забезпечує проведення виробничої практики, стажування та, в підсумку, реалізацію освітніх процесів із врахуванням вимог та побажань роботодавців щодо підвищення рівня кваліфікації випускників.

Так, 18 вересня цього року проведено заняття з курсу «Технічна експлуатація та монтаж енергообладнання» зі студентами третього курсу спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» головним інженером ПП «Електроенергоремонт» Т.Б. Крупкою та старшим викладачем кафедри ЕТС І.М. Дроботом.

На спільному занятті студентів ознайомлено з особливостями роботи ПП «Електроенергоремонт», наявними технологіями та методиками діагностики, дефектування, ремонтування та випробування електродвигунів, генераторів і трансформаторів. Професіонали-практики запропонували теми для підготовки курсових і випускних кваліфікаційних робіт, а також висловили побажання щодо підвищення практичного рівня кваліфікації випускників і подальшого їх працевлаштування.