7 жовтня 2020 року в лабораторії відновлюваної енергетики кафедри енергетики ЛНАУ відбулись чергові лекційно-лабораторні заняття за участю завідувача кафедри енергетики, доцента Сергія Валерійовича Сиротюка, доцента кафедри енергетики Сергія Васильовича Коробки та нового працівника кафедри енергетики – асистента Тараса Олеговича Станицького, який є засновником підприємства ПП «Еко-СТ». Це підприємство є партнером кафедри енергетики та стейкхолдером ОПП «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».

Тематика занять стосувалась теоретичних та практичних основ функціонування холодильного обладнання, яке також є основою сучасних енергоощадних засобів – теплових помп.

Одне із занять було проведено для студентів першого бакалаврського рівня (дисципліна «Відновлювані джерела енергії»), а друге – для студентів магістерського рівня (дисципліна «Теплоенергетичне та холодильне обладнання» частина ІІ – холодильне обладнання). 

Виклад теоретичного матеріалу було організовано із використанням мультимедійного обладнання, яке дало змогу в режимі онлайн ознайомитись із прикладним програмним забезпеченням, яке використовується для аналізу режимів роботи та добору комплектуючих при проєктуванні тепло-холодильних установок.

Практична частина заняття була проведена із використанням діючої моделі повітряного кондиціонера, на якому було проілюстровано теоретично розглянуті режими роботи установки, а також її складових компонентів.

Заняття пройшло у жвавій дискусії викладачів зі студентами, що підтвердило доцільність залучення фахівців з виробництва до проведення занять для підвищення їх професійного та практичного рівня.