11 листопада 2020 р. у Львівському національному аграрному університеті відбулася значна подія – відкриття першого в Україні навчально-практичного центру сільськогосподарської техніки виробництва всесвітньо відомої фірми HORSCH. Цьому заходу передувала тривала тісна співпраця факультету механіки та енергетики з ТОВ «Хорш Україна» і дилером з продажу техніки даної марки – ТОВ «Золочів ТХ». На відкритті були присутні керівник з продажів ТОВ «Хорш Україна» Т.І. Рунців, співвласники ТОВ «Золочів ТХ» О.В. Тютін та Ю.С. Хомин, керівники інженерних служб агроформувань, які широко використовують ґрунтообробну і посівну техніку фірми HORSCH (компанії «Контінентал фармерз груп», ПП «Західний Буг», ТОВ «Вінал Агро»), член наглядової ради університету Є.В. Онишко.


Представники ТОВ «Хорш Україна» та ТОВ «Золочів  ТХ» у своїх виступах висловили надію, що представлені зразки новітньої сільськогосподарської техніки будуть широко використовуватись в навчальному процесі студентів, які навчаються за спеціальностями «Агроінженерія» та «Агрономія», значно підвищать їх професійний рівень, який відповідатиме сучасним вимогам сільськогосподарського виробництва.
Декан факультету механіки та енергетики ЛНАУ С.Й. Ковалишин висловив щиру подяку представникам фірм, які долучилися до створення навчально-практичного центру, та за дорученням ректора В.В. Снітинського нагородив їх грамотами університету.