У міжнародному вебінарі «Огляд можливостей програмного комплексу EMTP та моделювання високовольтних ліній постійного струму», проведеному 17 грудня 2020 року, Україну представляли В.Р. Левонюк (к.т.н., старший викладач кафедри електротехнічних систем ЛНАУ) та Г.М. Лисяк (к.т.н., доцент, професор кафедри електроенергетики та систем управління НУ «Львівська політехніка»).

В межах зазначеної теми інтернет-вебінару було широко висвітлено основні можливості комплексу EMTP, представлено інструментарій, призначений для дослідження високовольтних ліній постійного струму (ВЛПС). Все це супроводжувалося прикладами моделювання найбільш важливих складових електроенергетичних систем. Зокрема продемонстровано хід виконання розрахунків потокорозподілів, моделювання перехідних процесів, а також візуалізацію та інтерпретацію результатів розрахунків.

Інструментарій для моделювання високовольтних ліній постійного струму було розглянуто на прикладі аналізу високовольтних ліній постійного струму з використанням модульного багаторівневого перетворювача (МБП): моделювання МБП в EMTP, аналіз систем управління та захисту, аналіз динаміки перехідних процесів.