Електроенергетика великою мірою визначає науково-технічний та соціально-економічний потенціал країни, тому на факультеті механіки та енергетики ЛНАУ здійснюється підготовка фахівців зі спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», які й забезпечують технічний розвиток і впровадження сучасних технологій у виробництво.
Висока кваліфікація фахівців забезпечується якісною підготовкою: фундаментальною (комплекс дисциплін з математики, фізики, обчислювальної техніки та програмування), професійно орієнтованою (теоретичні основи електротехніки, електротехнічне матеріалознавство) та фаховою (електричні машини, електричний привод, електричні станції, електричні системи та мережі, електропостачальні системи, мікропроцесорні системи керування тощо).


У наших випускників немає проблем із працевлаштуванням. У Західному регіоні (і навіть у Львові) бракує спеціалістів з проєктування електроенергетичних та електропостачальних систем, з виробництва, пересилання, розподілу та використання електричної енергії тощо.

У підготовці таких спеціалістів беруть значну участь та надають допомогу наші партнери-стейкхолдери. Зокрема, в рамках соціального партнерства компанії ПрАТ «Львівобленерго» та кафедр електротехнічних систем і енергетики ЛНАУ створено проєкт «Стипендіальний фонд», що має на меті стимулювання якісної вищої освіти у сфері енергетики в Україні, підтримання найкращих студентів. Має місце й технічна допомога наших партнерів. Так, 4 лютого 2021 р. представник ПрАТ «Львівобленерго» Ігор Ярославович Тримбецький передав обладнання у лабораторію з монтажу електрообладнання кафедри електротехнічних систем: затискачі для СІПів, обмежувачі, кінцеві муфти тощо.
Така співпраця є взаємовигідною та корисною.