На факультеті механіки, енергетики та інформаційних технологій Львівського НУП під час підготовки фахівців з автомобільного транспорту широко використовують систему електронного навчання «LCMS ELECTUDE». Це провідна світова система віддаленого інтерактивного технічного навчання, перевірки знань і онлайн-тестування, яка заснована на хмарних технологіях.
Серед закладів вищої освіти України Львівський НУП перший почав використовувати її у навчальному процесі.
Система містить інтерактивні навчальні модулі, тести і симуляції, які стосуються фізики, електротехніки, електроніки, сенсорів бензинових і дизельних систем, мехатроніки, КВП, сервісного обслуговування автомобілів, у тому числі гібридних та електромобілів, порядку застосування спеціалізованого обладнання та інструменту, технологій визначення і усунення їх основних несправностей.
Запропонована система якнайкраще підходить до режиму онлайн-навчання, уможливлює якісне проведення лекційних і лабораторних занять у віддаленому доступі. Підключитись до неї можна за допомогою комп’ютера, ноутбука, планшетного ПК, мобільного пристрою, що мають доступ до мережі Інтернет.
Система «LCMS ELECTUDE» сприяє якісному засвоєнню матеріалу та захоплює студентів процесом навчання.