Нещодавно на базі навчально-практичного центру зварювання компанії «Фроніус», що функціонує на кафедрі машинобудування Львівського НУП, відбувся науково-практичний семінар для інженерів-зварників «Новітні технології у зварюванні».
Для ознайомлення з останніми розробками компаній-лідерів, що задають тренди розвитку зварювальної та робототехнічної галузей, були запрошені інструктори – IWE (інженер зі зварювання) Юрій Талабко, референт австрійської компанії «Fronius Ukraine», та Віталій Єфіменко, представник компанії «Triada Welding», офіційного дилера в Україні провідної японської робототехнічної компанії «Yaskawa Motoman».
В роботі семінару взяли участь керівники та представники таких відомих компаній-партнерів факультету, як ТОВ «Крафт Інновейшн», ТОВ «Гульдманн Україна», ТОВ «NG Metall», ТОВ «Золочів ТХ», ТДВ «Червоноградський завод металоконструкцій», ТзОВ «Арієс Україна», ТзОВ «Енергомонтажвентиляція», ТОВ «ФХ сервіс», а також професорсько-викладацький склад кафедри машинобудування та студенти, що навчаються за ОПП «Галузеве машинобудування».
Учасники семінару ознайомились з новітніми технологіями зварювання/наплавлення (iWave230 - TIG, STIG; TPS320i - MIG/MAG і TIG; TPS2700 CMT - CMT), в тому числі плазмового зварювання (ТТ2200+PM10), а також з промисловою роботизацією у зварюванні та 3D-друку виробів з металу.
Висловлюємо щиру вдячність спікерам за проведення на високому рівні семінару, а компаніям-партнерам – за участь у ньому. Щиро надіємось на подальшу ефективну співпрацю освіти, бізнесу та виробництва.