Нещодавно суттєво оновилась матеріально-технічна база кафедри інженерії та технічного сервісу ім. О.Д. Семковича факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій ЛНУП. Причиною цього стала тісна співпраця колективу кафедри з компанією AGCO – одним зі світових лідерів з виробництва і постачання сільськогосподарської техніки та обладнання. Завдяки безпосередній участі її працівників – технічних спеціалістів з колісних тракторів Fendt Ігоря Кандиріна та Тараса Мельникова – було виготовлено та передано для використання у навчальному процесі стенд для вивчення компонентної бази, принципу роботи та налаштування системи автоводіння лінійки колісних тракторів Fendt з оновленою платформою управління FendtONE.
Стенд дозволяє проводити практичні роботи з вивчення окремих компонентів системи та вивчення загального принципу роботи системи автоводіння.
Додатково стенд можна використовувати для вивчення органів управління трактора та навчання майбутніх операторів тракторів Fendt з установленою платформою управління FendtONE.
Щиро дякуємо компанії AGCO за результативну співпрацю та маємо надію на її суттєве розширення.