Асоціацією «Земельна спілка України», Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру, Національним університетом біоресурсів і природокористування України, ГО «Асоціація фахівців землеустрою України» за підтримки земельного компонента проєкту «Німецько-український агрополітичний діалог», що діє в рамках Угоди про Асоціацію між ЄС та Україною, було організовано конкурс студентських есе на тему «Якою має бути земельна реформа в Україні». У ньому взяли участь студенти денної форми навчання багатьох українських університетів, що навчаються за спеціальністю «Геодезія та землеустрій». Конкурс передбачав проведення двох етапів.

У другий етап конкурсу, який відбувся 15 грудня 2020 року, пройшли студенти землевпорядного факультету ЛНАУ Віталій Савчук та Адріана Комар (науковий консультант – д.е.н. О.Ф. Ковалишин). Вони  в режимі онлайн доповіли про своє бачення ролі та місця держави, місцевих громад у регулюванні земельних відносин, перерозподілі земельної власності та становленні ринку земель. За рішенням конкурсної комісії переможцем та власником ваучера на суму 700 євро став Віталій Савчук. Призове місце та ваучер на суму 150 євро отримала Адріана Комар.

Щиро вітаємо студентів та їх наукового консультанта із заслуженою перемогою та бажаємо їм подальших успіхів у професійній і науковій діяльності.