На кафедрі автомобілів і тракторів відбулось розширене засідання кафедри (міжкафедральний семінар), під час якого заслухали доповідь доцента Дмитра Петровича Рубана за результатами виконання дисертаційної роботи на тему «Науково-прикладні основи прогностичної оцінки та формування ресурсу кузовів автобусів». Науковий консультант – д.т.н., професор кафедри автомобілів і тракторів ЛНУП Л.В. Крайник.
Робота присвячена підвищенню ресурсу кузова автобуса на етапі проєктування, що дозволяє формувати нові технології виробництва, реалізувати відповідні конструкції та підтвердити безпеку пасажирських перевезень. Важливим аспектом дослідження є підвищення корозійної стійкості кузова автобуса під час його експлуатації з врахуванням умов руху та впливу зовнішніх факторів, втомної міцності, забезпечуючи при цьому дотримання нормативних вимог пасивної безпеки.
Заслухавши доповідь та обговоривши результати, учасники семінару висловили свої зауваження і рекомендації та прийняли висновки щодо дисертаційної роботи.