Що таке «Основи хмарної безпеки AWS Academy»? Це 120 годин інтенсивних лекційних, практичних занять, дискусій та самостійних робіт. Досвідчені фахівці та лектори з багаторічним досвідом у сфері хмарних технологій та безпеки діляться знаннями та унікальними інсайтами щодо впровадження та управління безпечними хмарними рішеннями на платформі AWS.

Студентом курсу «Основи хмарної безпеки AWS Academy» протягом лютого-квітня був доцент кафедри ІТ Богдан Шувар. Під час навчання він отримав значний досвід та практичні навички у сфері безпеки та розподілу відповідальності в хмарі AWS.
Учасник освоїв принципи безпеки на AWS та успішно застосовував їх у практичних завданнях, забезпечуючи надійний захист конфіденційності, цілісності та доступності даних. Друга частина навчання стосувалася управління ідентифікацією та доступом на платформі AWS. Він засвоїв методики налаштування прав доступу до ресурсів, забезпечуючи контрольовану та обмежену доступність інформації згідно з встановленими політиками безпеки.
Третя частина курсу включала вивчення механізмів забезпечення мережевого доступу до сервісів AWS та методів моніторингу мережевої інфраструктури для забезпечення безпеки та оптимізації продуктивності. Крім того, він оволодів техніками розподілу трафіку за допомогою балансувальників навантаження.
У рамках стажування також досліджувалися питання шифрування даних як у спокої, так і під час їх передачі, а також збору даних про активність та події у мережі. Учасник оволодів методами аналізу та виявлення потенційних проблем у реальному часі, а також ефективною реакцією на них за допомогою інструментів AWS.
Богдан Шувар отримав не лише теоретичні знання, але й практичні навички, які дозволять йому успішно впроваджувати та управляти хмарними інфраструктурами на платформі AWS з урахуванням сучасних вимог до безпеки та ефективності.