4-6 жовтня 2022 року кафедрою електротехнічних систем організовано та проведено IV Міжнародну науково-практичну конференцію «Розвиток енергетичних систем в агропромисловому комплексі» в межах XXIII Міжнародного науково-практичного форуму «Теорія і практика розвитку агропромислового комплексу та сільських територій», присвячену 15-річчю кафедри у Львівському національному університеті природокористування.
Робота конференції здійснювалася у двох секціях, які охоплювали напрями «Електротехнічні системи: моделювання, матеріалознавство, сучасні технології» (16 доповідей) та «Сучасні енергозберігаючі технології в природокористуванні» (12 доповідей).
У конференції взяли участь науковці України та Республіки Польща, викладачі, аспіранти, студенти факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій ЛНУП.
Традиційно активну участь у роботі конференції взяла представницька делегація науковців Фізико-механічного інституту ім. Г.В. Карпенка Національної академії наук України (м. Львів), яку очолив д.т.н. Григорій Никифорчин. Університетську науку представляли проф., д.т.н. Василь Чабан, проф., д.т.н. Карл Василів (НУ «Львівська політехніка»), доповідачі з Закладу вищої освіти «Подільський державний університет», Вінницького національного аграрного університету, Львівського національного університету ім. І. Франка, Одеського національного морського університету. Республіка Польща була представлена д.т.н. М. Ліс (Ченстоховська політехніка) та д. хаб. інж. А. Шафранцем (Університет технологічно-гуманістичний в Радомі).
Учасники міжнародної конференції ухвалили:
1. Пошукові прикладні дослідження, що пов’язані з розробленням методів і засобів підвищення надійності та довговічності систем електропостачання, з енергозбереженням, проводити спільно з науковими установами Національної академії наук України, регіональними науково-дослідними інститутами за рахунок коштів міжнародних наукових проєктів, які направлені на вирішення енергетичних проблем природокористування.
2. Посилити мотивацію студентської молоді щодо участі у науково-дослідній роботі, значно покращивши інфраструктуру наукових досліджень та умови проведення експериментальної роботи студентів, діяльність студентських наукових гуртків.
3. При плануванні наукових заходів (міжнародних і всеукраїнських наукових конференцій, практичних семінарів, круглих столів тощо) та у навчальному процесі при підготовці студентів другого (магістерського) рівня освіти за спеціальністю 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» використовувати матеріали конференції з проблематики розвитку енергетичних систем.