Доброю традицією Львівського національного аграрного університету є проведення Міжнародного студентського наукового форуму «Студентська молодь і науковий прогрес в АПК», який цьогоріч проходив 19-21 вересня.

В рамках форуму на економічному факультеті відбулася конференція «Економічні аспекти розвитку АПК» cеред студентів Львівського національного аграрного університету, Харківської державної зооветеринарної академії, ДНЗ Шацького лісового колежу ім. В.В. Сулька, а також студентів Золочівського, Стрийського, Івано-Франківського, Горохівського, Тлумацького та Вишнянського коледжів Львівського національного аграрного університету.

На засіданні були присутні 42 студенти та 14 керівників, в тому числі 11 іногородніх студентів та 14 студентів ЛНАУ. Всього у конференції взяло участь 98 студентів, в тому числі: іногородніх студентів – 15, студентів ЛНАУ – 83. На секційному засіданні було заслухано 25 доповідей, в тому числі: іногородніх студентів – 11, студентів ЛНАУ – 14.

На конференції обговорили питання особливостей кредитування, рівнів формування експортного потенціалу сільськогосподарських підприємств, діджиталізації як нового бачення у сільському господарстві, проблем пенсійної системи та шляхів їх подолання, надання притулку країнами у міжнародному праві та основних 11 кроків до зростання економіки України.

Із заключним словом виступила відповідальна за студентську наукову роботу на економічному факультеті голова Ради молодих вчених, доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування Г.В. Марків, яка підвела підсумки секційного засідання і вручила доповідачам грамоти з подякою від керівництва Університету та факультету, зокрема: Віктору Кулявцю, Ірині Тимків, Розілє Насибовій, Марії Грисьо, Іванні Коготюк та Дар’ї Метьолкіній.

Щиро вітаємо учасників конференції та їх керівників і бажаємо подальших наукових здобутків!